Van Valisinden belediye başkanlarına sitem

Van Valisinden belediye başkanlarına sitem

Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği toplantıya katılan Van Valisi Aydın Doğan Van'daki belediyeleri eleştirerek sitem etti.

VAN- Türkiye Beyazay Derneğinin Doğuanadolu Bölge Toplantısı’na katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van’daki Büyükşehir Belediye Başkanlarına sitem etti.

 

Van Valisi Aydın Nezih Doğan Van’ın ev sahipliği yaptığı bir bölge toplantısına katılmayan Van’daki belediyeleri eleştirdi.

 

Toplantıda bireysel temsilcilikte bir boşluk hissettiklerini belirten Vali Doğan,  dayanışma ruhunun ve sosyal sorumluluk anlayışının topyekûn gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Belediye başkanlarına gönderide bulunan Vali Doğan, “Endişesiz olarak birada olmamız gerekiyordu. Ön yargısız olarak bir arada olmamız gerekiyor. Yani aynı şeylere inanmak zorunda değiliz.” Dedi.

 

Van’ın büyükşehir olduğunu ve 1 milyon 75 bin insanla bir arada yaşadıklarını söyleyen Vali Doğan, “Birbirimize karşı farklı düşünüyoruz, farklı şeylere inanıyoruz, farklı şeylerin mücadelesini veriyoruz olabiliriz ama ortak değerimiz var insan olmak gibi. Bu şehirde yaşamak gibi bir ortak değerimiz var. Dolayısıyla bugünkü şu ortamda eğer Van’ın ev sahipliği yaptığı veya yapacağı bir bölge istişare toplantısına söz ediyorsak şimdi burada kurumsal temsilinde daha nitelikli olması lazımdır. Bireysel temsilde bunun yanında olması lazımdır. Baktığımızda bu anlamda bir boşluk hissediyoruz. Örneğin burada Büyükşehir Belediye Başkanımız olsaydı. Örneğin ilçe belediye başkanlarımız burada olsaydı. Komşu derneklerin başkanları burada olsaydı ve onlar burada gelip sorunlarını anlatsaydı.” İfadelerini kullandı.

 

Sözkonusu toplantıdan Ankara’ya çok daha net bazı mesajlar iletmesi mümkün olabileceğini söyleyen Vali Doğan, “Bu dayanışma ruhumuzu, sosyal sorumluluk anlayışımızı topyekun gözden geçirmemiz gerekiyor. Aynı şeylere inananların bir arada olması başkalarının da post modern oluşturması bizi sıradanlaştırabilir. Zenginleşmek olmak için sosyal anlamda, zihni anlamda bizim gibi olmayanlara, bizim gibi düşünmeyenlere, bizim gibi yaşamayanlara kapımızı açacağız ki ortadaki atmosfer değişik olsun ki onlardan da yararlanana bilelim.” Diyerek sitem etti.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.