Van yeni otogarına kavuştu

Van yeni otogarına kavuştu

Van'daki otobüs işletmeleri, 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası yıkılan ve yerine yeniden yapılan terminale taşındı.

VAN - Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası hasar gören ve yapımı tamamlanan Van Şehirlerarası Terminal Kompleksi yeni binasında hizmet vermeye başladı. Yeni Otogar’ın resmi açılışı ise ne zaman yapılacağı belli değil.

 

Van’da 2011 yılında yaşanan 2 büyük depremden dolayı hasar gören eski  otobüs terminali, konteynırlarda hizmet veriyordu. Yaklaşık 3 yıldan bu yana konteynırlarda hizmet veren terminal işletmecileri, yeni yerlerine taşınmanın sevincini yaşıyor.

 

Yeni yerlerinden memnun olduklarını belirten işletme yetkilileri çevre düzeni ve temizliği gibi diğer eksikliklerin de giderilmesini beklediklerini söylediler.

 

“Daha modern ve büyük bir otogar yapılması gerekiyor”
Otogar esnafından Mehmet Naci Parsak, yeni otogarın depremden önceki haline göre çok daha iyi olduğunu belirterek, “Depremden sonra konteynırlarda hizmet vermek bizim için çok zordu. Kışın soğuktan, yazın da sıcakta konteynırlarda Van halkına hizmet vermeye çalıştık. Ama şuan otogar normale döndü ve çok iyi, ama tabi bu otogar Van’a yakışmıyor. Daha modern ve büyük bir otogar yapılması gerekiyor. Eski otogarın yerine yapılan yeni otogarımız o kadar da kötü değil ama eskiye göre çok iyi, konteynırlardansa burada hizmet vermek daha iyi buda bizim çok güzel bir şeydir.” diye konuştu.

 

“Yeni otogarın açılmasıyla birlikte işlerimiz bir nebze olsa da düzeldi”
2011 yılında meydana gelen depremden sonra çok mağdur olduklarını belirten Parsak, “Konteynırları kendi bütçelerimizle yaptık. O zaman durumumuz da o kadar iyi değildi. Herkes Van’ı terk ederken biz burada hizmet vermeye çalıştık. Şuan bu otogarımızdan memnunuz. Yeni otogarın açılmasıyla birlikte işlerimiz bir nebze de olsa düzeldi. Yaklaşık bir haftadan beridir yeni otogarda hizmet veriyoruz. Artık yolcular da sığınacak, dinlenebilecek, otobüs saatini bekleyebilecek bir mekana kavuştu. Eskiden insanlar otogara geldikleri zaman dışarıda kalmak zorunda kalıyorlardı. Ama şuan insanların en azından oturabilecekleri bir mekan var. En azından insanlar yağmurdan ve kardan artık korunabilecek.” ifadelerini kullandı.  (Hacı Yılmaz - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler