Van'da 2018'de 729 kilometre yol yapıldı

Van'da 2018'de 729 kilometre yol yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içerisinde yaklaşık 64 milyon TL harcayarak 729 kilometre yol ve asfalt çalışması yaptı.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte asfalt ve yol çalışmalarını tamamlayarak karla mücadele çalışmalarına başladıklarını belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Serdar Tarhan, yol ve asfalt çalışmaları noktasında verimli bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Kendilerine ayrılan kaynağın yaklaşık olarak yüzde 88'ini yatırıma dönüştürdüklerini belirten Tarhan, "Van Büyükşehir Belediyesi olarak 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da çok ciddi bir asfalt ve yol yatırımı gerçekleştirdik. 7 aylık süre içerisinde 76 mahalle yolu başta olmak üzere onlarca cadde ve sokağımızda yenileme çalışması yaptık. Bu yıl içerisinde 323 kilometre sıcak asfalt, 61 kilometre sathi kaplama ve 345 kilometre stabilize yol olmak üzere toplamda 729 kilometre yol ve asfalt çalışması gerçekleştirdik. Çalışma kapsamında yaklaşık olarak 465 bin ton asfalt kullandık. Tabi bu çalışmaların önemli bir kısmını kendi iş gücümüzle gerçekleştirdik. Ayrıca çalışma yaptığımız yolları sanat yapıları ve alt yapı çalışmalarıyla neredeyse sıfırdan inşa ettik." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler