Van’da 62 kilo eroin maddesi ele geçirildi

Van’da 62 kilo eroin maddesi ele geçirildi

Van’da bir ikametgâhın müştemilatında yapılan arama da 62 kilo 235 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Van Edremit ilçesinde bir ikametgâhın müştemilatında park halinde bulunan araçta yapılan aramada 62 kilo 235 gram eroin maddesi ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"27 Ocak 2019 günü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerinde bulunan bir ikamet ve müştemilatında; Narkotik Madde Arama Köpeği Zeyna ile birlikte yapılan detaylı aramada; ikametin müştemilatında park halinde bulunan 34 plaka sayılı aracın taban kısmına zulalanmış 122 paket halinde toplam 62 kilo 235 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir."

Açıklamanın devamında, elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak E.A., H.A., M.A. ve C.A. isimli 4 şüpheli "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak / Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçundan yakalanarak gözaltına alındığı soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

Gümrük kaçağı 10 bin paket sigara ele geçirildi

Van’da uygulama noktasından durumundan şüphelenilerek durdurulan araçta yapılan arama sonucu 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "26 Ocak 2019 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından,  Edremit İlçesi Kurubaş Mahallesi'nde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı araçta yapılan aramada; toplam 10 bin paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir." denildi.Açıklamanın devamında, olayla ilgili S.T. E.T. ve M.Y. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındığı, gözaltına alınan 3 şüpheli 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.