Van’da bir milyon çiçek ve yüz bin çeşitli süs bitkileri ekilecek

Van’da bir milyon çiçek ve yüz bin çeşitli süs bitkileri ekilecek

Van Büyükşehir Belediyesi, bu yıl park ve bahçelerde yapılacak olan ağaçlandırma, yeşillendirme ve yenileme çalışmalarının startını verdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı 1 Mart itibariyle bir milyon çiçek ve yüz bin çeşitli süs bitkileri ekecek.

Mart ayının başlamasıyla birlikte start alacak çalışmalarla park ve bahçelere bir milyon çiçek, yüz bine yakın ağaç ve çalı bitkisi ekilecek. Van’ı güzelleştirecek ağaç, çiçek ve diğer süs bitkileri Büyükşehir Belediyesinin sera ve bahçelerinde yetiştirilecek.

Park ve bahçelere büyük önem verdiklerini belirten Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi ve Park ve Bahçeler Daire Başkanı Harun Tutar ile Park ve Bahçeler Müdürü Reşat Karademir’le birlikte park ve bahçeleri gezerek incelemelerde bulundu.

Yalçın, “Yeşillendirme çalışmalarına 1 Mart itibariyle başlayacağız. Bu yıl içinde park, bahçe ve refüjlere yaklaşık bir milyon çiçek, yüz bin ağaç ve çeşitli süs bitkileri ekeceğiz. Yapılan çalışmalarla Van çok daha yeşil, çok daha güzel bir kent olacak.” dedi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.