Van'da bir milyon TL'lik kasa hırsızlığı

Van'da bir milyon TL'lik kasa hırsızlığı

Van'da girdikleri ikametten bir milyon TL'lik hırsızlık yapan şahıslar, polisin kamera kayıtlarını izlemesi sonucu yakalandı.

Van'ın İpekyolu ilçesinde girdikleri ikametten bir milyon TL'lik hırsızlık yapan şahıslar, polisin 983 saatlik kamera kayıtlarını izlemesi sonucu yakalandı.

Konu hakkında Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “28 Ocak 2019 günü ilimiz İpekyolu ilçesi 2 Nisan Caddesi üzerinde bulunan bir ikamette meydana gelen 'Kasa Hırsızlığı' olayında yaklaşık değeri bir milyon TL olan (tespih, kol saatleri ve ziynet eşyaları) çalınması olayı ile ilgili olarak, şüpheli/şüphelilerinin tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır." denildi.

Çalışmalar kapsamında,  ikametin giriş/çıkış ve çevre güzergâhlar üzerinde bulunan 57 güvenlik kamerasının olay öncesi ve sonrası kayıtlarının incelendiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplam 983 saat incelenmiş, İkametin giriş/çıkış ve çevre güzergâhlar üzerinde olduğu tespit edilen 39 araç üzerinde çalışma yapılmış, bu araçlardan 22'si şahsa, 17'sinin ise kiralık olduğu tespit edilmiş, 17 kiralık araç üzerinde yapılan çalışmalarda araç sayısı 7'ye düşürülmüş, 7 kiralık aracın şahıs bilgilerinden 34 plaka sayılı aracı H.A. isimli şahsın kimlik bilgilerini kullanmak suretiyle  U.K. tarafından kiralandığı ve kiralama ücretini ise S.K. isimli şahsın kredi kartını kullanmak suretiyle ödendiği tespit edilmiştir. 14 günlük yapılan çalışmalar sonucunda; U.K. tarafından başkasının kimlik bilgilerini ve kredi kartını kullanmak suretiyle hırsızlık suçundan kaydı bulunan S.D, M.Y. ve H.A. isimli şüpheliler ile birlikte gerçekleştirdikleri tespit edilmesi üzerine; 11-15 Şubat 2019 tarihlerinde görevlilerimizce yapılan iki ayrı operasyonda; S.D, M.Y. ve H.A. isimli 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Açıklamanın devamında, şu ifadeler kullanıldı:

"Şüpheliler 'Kasa Hırsızlığı' olayını birlikte gerçekleştirdiklerini ve hırsızlık malzemelerini ise ilimiz Edremit İlçesinde bir ikametin bodrum katında muhafaza ettiklerini beyan etmişlerdir. Gözaltına alınan S.D, M.Y. ve H.A. isimli 3 şüpheli, hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. U.K’nin yakalama çalışmaları ise devam etmektedir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.