Van’da çatışma: 2’si ağır 4 sivil yaralı

Van’da çatışma: 2’si ağır 4 sivil yaralı

Van’ın Özalp İlçesi Tepedam (Asteco) Mahallesi’nde polislerle ile PKK’li olduğu belirtilen gruplar arasında çıkan çatışmada 2’si ağır 4 sivilin yaralandığı bildirildi.

Van’ın Özalp İlçesi Tepedam (Asteco) Mahallesi’nde polisler ile PKK’li olduğu belirtilen gruplar arasında yaşanan çatışmada 2’si ağır 4 sivilin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Özalp ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Tepedam (Asteco) Mahallesi’nde polisler ile PKK’li olduğu belirtilen gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2’si ağır olmak üzere 4 vatandaş yaralandı.

Bir ihbar üzerine Mahalleye giren Polislerle mahalle sakinleri arasında başlayan tartışma, kısa sürede çatışmaya dönüştü. Polisin, gaz bombası ile vatandaşları dağıtmaya çalıştığı sırada yaşanan olayların silahlı çatışmaya dönüştüğü ve çatışmada 2’si ağır 4 vatandaş yaralandığı bildirildi.

Yaralılar Özalp Devlet Hastanesine kaldırılırken, İlçe merkezinde esnafın kepenk kapattığı, ilçe merkezine giriş çıkışların kapatıldığı ve Mahallede gerginliğin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan olayların ardından HDP ve DBP ilçe yöneticilerinin de mahalleye gittiği belirtiliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.