Van’da ‘Eğitim ve İstatistik’ paneli

Van’da ‘Eğitim ve İstatistik’ paneli

Türkiye İstatistik Günü’nün 90'ncı yılı dolayısıyla Türkiye İstatistik Kurumu Van Bölge Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘Eğitim ve İstatistik’ konulu bir panel düzenledi.

Türkiye İstatistik Günü’nün 90'ncı yılı dolayısıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda ‘Eğitim ve İstatistik’ konulu bir panel düzenledi.

Panelin açılışında konuşmasını yapan Vali İbrahim Taşyapan, istatistiğin derlenmiş, kullanılabilir hale getirilmiş bilgiler olduğunu belirterek, bilgi sahiplerinin güçlü olabileceğini söyledi.

TÜİK’in farklı alanlarda istatistiki bilgiler üreterek, daha iyi kararların alınması adına bu verileri yöneticilerle paylaştığını anlatan Taşyapan, “Alınan kararların doğru olabilmesi için istatistiğe ihtiyaç vardır. Aylık açıklanan veriler, işsizlik oranları gibi bilgiler -bunlara planlama bilgileri demek daha doğru olur- olmazsa olmazdır. Geleceği planlamakta önemli role sahip istatistiği, karanlık bir yerde yürümenin ışığı olarak da tanımlayabiliriz. İstatistik kurumumuz gün geçtikçe gelişerek sağlıklı veriler elde etmektedir. Ülkemizin her yerinde örgütlenerek, her türlü kurumla işbirliği içerisinde bilgi toplamakta ve bu bilgileri analiz etmektedir. Bugün burada da eğitime dair ilginç veriler aktaracaklarına inanıyorum” diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise eskiden protokol konuşmalarında istatistiki bilgiler ışığında konuşma metinlerini zenginleştirmenin marifet sayıldığını, ancak TÜİK sayesinde artık bu durumun sıradan sayıldığını, çünkü akıllı telefon ve internet aracılığı ile tüm verilere kısa sürede ulaşılabildiğini kaydetti. Battal, TÜİK’in farklı alanlara ilişkin veriler hazırlayarak herkese hitap eden, sürekli kendini geliştiren bir kurum haline geldiğini sözlerine ekledi.             

Konuşmaların ardından, YYÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıddık Keskin moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun ‘Van’ın Eğitim İstatistikleri’, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ‘e-okul Uygulaması’, YYÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürol Zırhlıoğlu ise ‘Eğitimde Panel Veriler ve Veri Mühendisliği’ konu başlıklarında hazırladıkları sunumları paylaştı. 

Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bazı siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin katıldığı panel, soru cevap bölümü sonrası panelistlere katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu. (İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.