Van'da ekim ayı namaz ayı programı düzenlenecek

Van'da ekim ayı namaz ayı programı düzenlenecek

Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörlüğü, ‘Ekim Ayı Namaz Ayı’ münasebetiyle 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” temalı bir etkinlik yapacağını duyurdu.

Ekim ayını ‘Namaz ayı’ ilan eden Kur’an Nesli Platformu, bu kapsamda Van’da 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programları düzenleneceğini duyurdu.

Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörlüğü, bu yıl Ekim ayında ilkini gerçekleştireceği “Gözümün Nuru Namaz” temalı programı iki kategoride gerçekleştirecek.

İl Koordinatörlüğü İlk kategoriyi, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda bayan ve çocuklara yönelik gerçekleştirecek, ikinci kategoride ise yetişkin erkekler için aynı günde saat 19.00’da yapacağını bildirdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Van İl Koordinatörü Erman Şahin, Kur’an Nesli Platformu’nun Ekim ayını namaz ayı ilan ettiğini belirterek, 6-10 yaş arası çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” etkinlikleri çerçevesinde namazı sevdirme ve öğretme programları düzenleyeceklerini söyledi.

Yapacakları program hakkında bilgi veren Şahin, “Kur’an Nesli Platformu olarak ekim ayını namaz ayı ilan ettik. Ekim ayının her bir gününde bir farklı bir ilde program yapıyoruz. Bu programın ilkini ise 1 Ekim Cumartesi günü Van’da yapacağız. Tabi bundan öncesinde 15 gün boyunca 6-10 yaş arası çocuklara namazla alakalı dersler verdik. Bu derslerimizde namazda okunacak kısa süreleri ve bazı duaları öğrettik. Bununla birlikte oyunlar eşliğinde resim yapma, ilahi söyleme ve çocuk cami buluşması gibi programlar da düzenledik. 15 günlük eğitimin finalini 1 Ekim Cumartesi günü yapacağız. Bu etkinliğimiz iki kategoride gerçekleşecek. İlk kategori 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda bayan ve çocuklara yönelik gerçekleştireceğiz. İkinci kategori ise saat 19.00’da yetişkin erkeklere yönelik final programını gerçekleştireceğiz.” dedi.

İyi bir neslin yetişmesi ve çocukları daha küçük yaşlarda namazla buluşturmak için böyle bir etkinlik yapacaklarını söyleyen Şahin, “Yaptığımız bu çalışmada 6-10 yaş aralığına dikkat edildiği gibi çocukları daha o yaşta namazla tanıştırmış olacağız. Böylelikle ‘ağaç yaş iken eğilir’ sözünde olduğu gibi çocukları daha küçük yaşta sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için, böyle bir etkinlik yapma gereği duyduk. Bu vesileyle 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz ‘Gözümün Nuru Namaz’ temalı etkinliğimize tüm Van halkını davet ediyoruz.” diye konuştu.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.