Van’da 'Engelliler Haftası' etkinlikleri başladı video foto

Van’da 'Engelliler Haftası' etkinlikleri başladı video foto

Van’da 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri, yapılan yürüyüş ile başladı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yürüyüş, Soydan Kavşağı'nda başlayarak Van Valiliği bahçesinde son buldu.

Engelliler Haftası’nda başlatılan ilk programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, engelli dernekleri, engelli okulları ile özel rehabilitasyon merkezleri temsilci ve öğrenciler katıldı.

Van Valiliği önünde bir konuşma yapan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Engelli Haftası’nın hayırlı bir şekilde geçmesini dileyerek, insanların hayatına kıyanların engelli olduğunu söyledi.

Koç, "Asıl engellik insanların zihinlerinde, gönüllerinde olan bir şeydir. İnsanları ‘engelli’ diye dışlayan husus engeldir. Başkasını öteleyen insanlar engellidir. İnsanların hayatlarına kıyanlar engellidir. Kardeşlerimize sıkılan kurşunlar engellidir. Birliğimize ve beraberliğimize sıkılan kurşunlar engellidir. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın birliğimize, beraberliğimize karşı küresel egemenlerin koymak istediği engellerin kaldırılmasına vesile olmasını diliyor, sizlere de güzel ve bütün engellerden arındırılmış bir hayat diliyorum." dedi.

Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.