Van’da Gaziantep’teki bombalı saldırı kınandı

Van’da Gaziantep’teki bombalı saldırı kınandı

Van’da “Darbeye ve Teröre Hayır Platformu”, Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınamak amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı.

Gaziantep’te bir düğüne yönelik gerçekleştirilen ve son bilgilere göre 54 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı, Van’da kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

İkindi namazına müteakip Hz. Ömer Camii avlusunda toplanan “Darbeye ve Teröre Hayır Platformu” üyeleri, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından artan bombalı saldırıları lanetlediler.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Ali Uca, Türkiye’nin, özellikle de bölgenin, darbe girişiminden sonra büyük saldırılarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Uca, “Şu bir gerçek ki, Gaziantep’teki ve diğer illerimizdeki bu hain saldırıların hedefi Kürd’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, yerlisiyle, yabancısıyla bir bütün olarak Türkiye halkı ve bütün insanlıktır. Bu saldırı, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin devamı, kaos ve terör stratejilerini devreye sokan terör koalisyonunun hain saldırısıdır. Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye’nin geleceğine yönelik bir saldırıdır.” dedi.

Son zamanlarda yapılan bombalı saldırıların amacının, birlik ve beraberliği bozmak olduğunu dile getiren Uca, sözlerine şöyle devam etti:

“Küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacağız, heveslerini kursaklarında bırakacağız.  Son dönemlerde bölge şehirlerini ve özellikle insanların ortak yaşam alanlarını büyük ve kanlı bir girdaba sürüklemeye tevessül eden terör örgütlerinin bu saldırıları, son çırpınışları ve yok oluş feryatları olacaktır. Millet olarak, teröristlere ve terörist eylemlere karşı tefrikaya düşmeden, 15 Temmuz ruhunun samimiyeti, duyarlılığı ve vakur duruşuyla bu birlik ve beraberliğimizi her zaman ve her şartta ortaya koymaya hazır ve kararlıyız.”

Emperyalistlerin güdümünde olan bazı örgütlerin, İslami inanç yapısını ortadan kaldırarak insanları inançlarından koparmaya çalıştıklarını ifade eden Uca, “Gün, Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için birlik olma; terör örgütlerine destek veren yabancı güçlere karşı ortak hareket etme günüdür. Gün, bin yıllık desende, bin 400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşma günüdür. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, bu terör örgütlerinin en büyük amaçlarından bir tanesi de sosyolojiyi ideolojik temelde kendilerine ve dış mihraklara göre yeniden inşa etmek, bölgedeki ve tüm ülkemizdeki İslami inanç yapısını ortadan kaldırarak insanları inançlarından koparmaktır. Van halkı olarak, gerçekleştirilen hain saldırıyı tekrar kınıyor, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.