Van'da Halep'teki katliamlar tel’in edildi video foto

Van'da Halep'teki katliamlar tel’in edildi video foto

Van’da, Suriye Dayanışma Platformu üyeleri, Suriye rejimi ve Rus uçaklarının Suriye’nin Halep kentinde son 10 günde 250 kişiden fazla sivili katletmesini, yüzlerce kişiyi yaralamasını düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla tel’in etti.

Van’da Hz. Ömer Camii’nde öğle namazı sonrası bir araya gelen Suriye Dayanışma Platformu üyeleri, Halep’te yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın metnini okuyan Suriye Dayanışma Platformu Sözcüsü Hayati Beyde, “Bugün bir kez daha İslam beldesi olan Suriye’den yükselen feryadın acısını hissederek burada toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği gibi zalim Esed’in katliamları çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden devam etmektedir. Ona destek veren Emperyalist güçler de Müslüman kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler.” dedi.

Söz konusu Müslümanlar olunca emperyalist devletlerin birleştiğini belirten Beyde, “İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan ikiyüzlü Avrupa, büyük şeytan Amerika ve barbar Rusya, söz konusu Müslümanlar ve İslam coğrafyası olunca hemen birleşip kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve Müslümanları kargaşanın ve kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadırlar. Bu, onların yüzyıllardır uyguladıkları siyasetin değişmez özelliğidir.” ifadelerini kullandı.

Küfür devletlerine bir zarar dokununca hemen insan haklarına sarıldıklarını dile getiren Beyde, bundan sonra Müslümanların bu tür oyunlara gelmeyeceğini söyledi.

Beyde, “Bizler, ümmet coğrafyasında kurulan bu tezgâhın farkındayız. Söz konusu Müslümanlar olunca kılı kıpırdamayan zalim müstekbirler kendilerine bir zarar dokunduğu vakit hemen demokrasi ve insan hakları söylemine sarılıp kendilerince ürettikleri içi boş insancıl söylemlerin havariliğini yapmaktadırlar. Ancak bizleri artık kandıramayacaklarını bilmeleri lazımdır. Ve bilsinler ki Müslümanların uyanış süreci başlamıştır. Bugün bu uyanışa bütün varlıklarıyla gönül veren, can veren ve sebat eden Suriyeli kardeşlerimiz inşallah ümmet coğrafyasının kurtuluş müjdesiyle kutlu bir zafere uyanacaklardır.” şeklinde ifade etti.

“Artık küçük hesapları bir tarafa bırakın”

Açıklamada İslam coğrafyasındaki kanaat önderlerine seslenen Beyde, devamla şu ifadeleri kullandı: “Daha ne zamana kadar bu dağınıklığımız devam edecek. ‘Ümmet’ olmadığımız için batının alçak zihniyetini gelip bizi, yani İslam coğrafyasını idare edecek! Artık küçük hesapları bir tarafa bırakıp, Allah’ın ipi ve sağlam kulpu olan Kur’an’ın hayat bahşeden düsturları etrafında bir halka olmamız gerekmektedir.” dedi.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler