Van’da herkes O'nu okuyor yarışması'na yoğun ilgi

Van’da herkes O'nu okuyor yarışması'na yoğun ilgi

Van Peygamber Yolu Derneği ve Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından düzenlenen 'Herkes O'nu okuyor' etkinlikleri kapsamında, Hazreti Peygamber'in hayatını anlatan kitap okuma yarışmasına 20 bin kişi katıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatının daha iyi öğrenilmesi ve hayata tatbik edilmesi için başlatılan “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasında sınav heyecanı yaşandı.

Peygamber Yolu Derneği ve Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından düzenlenen yarışmaya 20 bin kişi başvurdu. Van Serhat Koleji ve Nevbahar Koleji’nde yapılan sınav ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere dört kategoride gerçekleşti. Oldukça heyecanlı olan öğrenciler sınava aileleri ile geldi.

Sınavın önemi hakkında bilgi veren VÖDER Başkan Yardımcısı Hüsnü Siyah, “Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını herkese öğretmek ve sünnetini uygulamak. Bunu herkese öğretmek için bu tür yarışmaları yapıyoruz ve destek oluyoruz. Bunlar öğrenciler için çok önemli. Ailelerde çok mutlu bu yarışmada. Bu sene 'Herkes O’nu Okuyor' adı altında ikinci defa Van’da yapıyoruz. İlgiden oldukça memnunuz.” dedi.

İlkokul kategorisinde sınava giren 5’inci sınıf öğrencisi Yunus Baran, “Çok heyecanlıyım. İki aydır kitabı okuyorum. İnşallah ben kazanırım. Efendimizin hayatını öğrendim ve bundan çok mutluyum.” dedi.

Sınav öncesi çok heyecanlandığını belirten 7’inci sınıf öğrencisi Fatmanur Çelik ise bu yarışmadan çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Bu tür yarışma bizim geleceğimiz için çok önemli. Burada Peygamber Efendimiz (sav)’ın hayatını ve sünnetini öğreniyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz. Keşke bu sınavdan birkaç tane daha olsaydı.” ifadelerine yer verdi.

Geçen sene kızı birinci oldu, bu sene oğlunu getirdi

Öğrenciler ile sınava gelen aileler ise yarışmadan çok mutlu olduklarını belirtti. Geçen seneki yarışmada kızı birinci olan Ruşen Demirel, bu sene oğlunu yarışmaya getirdi. Bu yarışmanın öğrenciler için çok verimli olduğunu söyleyen Demirel, “Geçen sene kızım 300 kişi arasında birinci oldu. Bu senede İnşallah oğlum olur. Bu yarışmalara sahip çıkmalıyız. Çocuklar için çok iyi oluyor.” sözlerini kullandı.

Kızı ile birlikte sabahın erken saatlerinde heyecanlı bir şekilde sınavı bekleyen Sabriye Dinçer ise, yarışmanın çok güzel olduğunu ve bu tür yarışmalara bütün çocukların gelmesi gerektiğini ifade etti.

Salon sınavında lise kategorisinde birinci ve ikinciye Umre, internet birincisine Umre, yetişkinlerde salon birincisi ve internet birincisine Umre hediye edilecek. Toplam 25 tablet bilgisayarın dağıtılacağı yarışmada, 87 kişiye de NT hediye çeki, 8 bisiklet gibi 150'ye yakın hediye verilecek.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.