Van’da isimleri listeye alınmayan İŞKUR işçileri isyan etti

Van’da isimleri listeye alınmayan İŞKUR işçileri isyan etti

Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem sonrası İŞKUR tarafından işe alınıp üç dönem çalıştırıldıktan sonra işlerine son verilen işçiler, İŞKUR İl Müdürlüğü önüne gelerek hak talebinde bulundular.

Van’da 3 dönem çalıştıktan sonra işlerine son verilen İŞKUR işçileri eylem yaptı. İŞKUR İl Müdürlüğü binası önünde toplanan işçiler, isimlerini listede göremeyince asılı listeleri yerinden sökerek yaktılar. Yaklaşık üç aydır mağdur olduklarını ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini savunan işçiler, sorunlarına çözüm bulmasını istediler.

“VAN İŞKUR kolumuzdan tutup bizi sokağa atmıştır”

İŞKUR işçileri temsilcilerinden Maşallah Türkan, yaptığı açıklamada, “İŞKUR kolumuzdan tutup bizi sokağa atmıştır. Geçici de olsa depremzede olarak üç seneden fazladır İşkur’un elemanıydık. Biz burada üç ay bu mücadeleyi verdik, çözüm bulmadılar. Biz buradan Ankara’ya gittik. Bakanlarla görüştük, başbakanla görüştük. Ak parti bizlere; ‘250 kişi sizden 750 eleman benim yerleştireceğim kendi elemanım olacak’ dedi. Biz gücümüz olmadığı için tamam, dedik. Daha sonra kendi içimizden iki yüz elli mağdur insanı seçtik. Liste yapıp verdik. Üç aydır bizim ödeneğimiz ve yazımız geldi çalışmamız lazım ancak bizi oyalıyorlar. Bizi oyalamak için susturmak tüm imkânlarını kullanıyorlar.”dedi.

 

İŞKUR İl Müdürü M. Salih Serçe ise işçi temsilcileri ile görüştükten sonra konuyla ilgili işçilere açıklamada bulundu. Serçe, İŞKUR işçileri ile ilgili işlemlerin yapıldığını herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını ve dağılmalarını söyledi.

 

Daha sonra Serçe, bazı bilgilerin alenen konuşulamayacağını ve basın mensuplarının bu olayı haber yapmasının doğru olmayacağını ima ederek konuyla ilgili mevzuat dâhilinde ilgili işlemlerin yapıldığını ve bu işlemlerin en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

 

“Hakkımız olan bin işçi alımı gasp edilmiştir”

İŞKUR işçi temsilcilerinden Maşallah Türkan, ise İl Müdürü M. Salih Serçe ile yaptıkları görüşmelerin ardın basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu;  “Şu an hakkımız olan bin işçi alımı gasp edilmiştir. Bu bin kişiden 750 kişi Ak parti tarafından bizden alındı. Bize verilen 250 kişilik listeden şu an çok azı çalışıyor, ancak Ak parti listesinde hiç sorun çıkmıyor ve onların listesindeki herkes sabit yerde çalıştırılıyor. Bizler daha işbaşı yapmadık. Bu durumu defalarca İŞKUR İl Müdürüne söyledik, bize sabırlı olun, bu sorun çözülecek, dediler. Adam, Edremit’te oturuyor ve kampüsü tercih etmemişse onun adını kampüse veriyorlar, ondan senin müracaatın kampüste yok o yüzden ismin kabul edilmemiş diyorlar.” dedi.

 

“Bizi yıldırmak istiyorlar”

Türkan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunu bizi bıktırmak bizi yıldırmak ve kendi adamlarını yerleştirmek için yapıyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Müdürle görüştük bu hak bizimdir, bu emek bizimdir.” ifadelerini kullandı. (Sedat Karatay- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.