Van'da kadınlara el sanatı desteği

Van'da kadınlara el sanatı desteği

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik el sanatı kursları ilgi görüyor.

Kadınlara destek ve istihdam sağlamak amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kadın Yaşam Merkezi'nde el sanatları kursu açıldı.

Kursa katılan kadınlar; dikiş, nakış, kurdele nakış, kanaviçe, ahşap boyama, ev aksesuarı, boncuk işlemeleri, tel kırma, takı yapımı gibi el sanatlarını öğreniyor.

Usta öğreticilerin verdiği kurslar kadınlar tarafından ilgi görüyor. Yaklaşık 50 kadının eğitim gördüğü kursun sonunda ise kadınlara sertifika ve iş yeri açma belgesi veriliyor.

Boş zamanlarını iyi değerlendirmek için kursa geldiğini belirten Nurcan Aldemir (45), "Her gün keyif ve heyecanla kursa geliyorum. Eğitmenlerimiz çok yetenekli, bize de çok güzel bilgiler aktardılar. Özelikle ahşap boyama ve takı yapma konusunda kendimi daha yetenekli buluyorum. İnşallah ilerleyen bir zamanda verilen sertifikayla kendime ait bir iş yeri açmayı düşünüyorum." dedi.

Açılan kurslarla kadınlara meslek edindirme imkânı sağladıklarını söyleyen kurs öğreticisi Neşe Özbey, çeşitli dallarda verilen kurslara ilginin yüksek olduğunu bildirerek, "Kurslarımız 5 ay sürüyor. Kurslarımıza şu anda büyük ilgi var. Burada kadınlara dikiş nakış ve takı yapımı ile ahşap boyama kursları veriyoruz. Kullanılan malzemelerin tamamını büyükşehir belediyesi karşılıyor. Kadınlar yaptığı ürünleri de kendisiyle birlikte götürebiliyor. Kursun sonunda ise sertifika ve iş yeri açma belgesi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.