“Van’da kış lastiği için 1 Mayıs’a kadar beklenebilir”

“Van’da kış lastiği için 1 Mayıs’a kadar beklenebilir”

Kış lastiği uygulaması bugün başladı. Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, uygulamanın 1 Nisan’da sona ereceğini hatırlatarak kentteki hava şartları nedeniyle sürücülerin 1 Mayıs’a kadar beklemesini tavsiye etti.

Kış lastiği takma uygulaması şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bugünden itibaren başladı. Kurala uymayan sürücülere ise 602 TL para cezası geliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, ‘Zorunu Kış Lastiği Uygulaması’nın kentte trafiğe kayıtlı yaklaşık 80 bin araç için geçerli olacağını belirterek, sürücülerin kendi can ve malını riske atmaması için araçlarına kış lastiği taktırması gerektiği uyarısında bulundu.

Bugünden itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasının hayata geçtiğini bildiren Tuğrul, kış lastiği taktırmayan sürücülerin ceza alacağını hatırlattı.

Tuğrul, “Kış lastiği uygulaması zorunluluğu 1 Aralık’tan itibaren başlıyor. Bu uygulama sadece ticari araçlar için değil, tüm araçlar için geçerlidir. Bu konuda ticari araçlar tedbirini alırken, hususi araçlar tedbirlerini almıyor. Otomobil olsun, minibüs olsun 4 lastiğine de kış lastiği taktırması gerekiyor. Eski yıllarda bir alışkanlık vardı, kış lastikleri sadece arka çekiç lastiklerine takılıyordu ama bu yanlış bir uygulamadır.” şeklinde konuştu.

“Kış lastiği takan hem canını hem de malını korur”

Kış lastiğini takan sürücülerin, kendi canını, malını riske atmadığı gibi diğer sürücülerin de canına malına zarar vermediğini dile getiren Tuğrul, Bunu uygulamayanlar için para cezası vardır. Bir aracın en ucuz parçası lastiğidir. 100 bin TL’ye araç alınıyor, ancak 4 bin TL verilip, 4 lastik takılmıyor. Cezayı düşünen çoğu sürücü lastiğini değiştiriyor. İnsanımız maalesef ceza olmadığı müddetçe işlerini yürütmüyor, illaki ceza uygulanacaktır. Bu yüzden cezai uygulamaların, önlem alınması hususunda çok iyi olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

“Vanlılar 1 Mayıs’a kadar beklesin”

Zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Nisan’da bittiğini anımsatan Tuğrul, “Van’da trafiğe kayıtlı yaklaşık 80 bin araç vardır. Bu 80 bin araç içerisinde ticari araçlar kış lastiği uygulamasına özen gösterirken, hususi araçlar bu özeni göstermiyor. Keşke hususi araçlarda bu önlemi alsa. Ayrıca Uygulama 1 Nisan’da bitiyor, ama sürücüler hava koşullarına göre 1 Nisan’da değil de 1 Mayıs’a kadar beklesinler.” İfadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.