Van’da metamfetamin ve gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Van’da metamfetamin ve gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Van’da uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan araçlarda 15 bin paket gümrük kaçağı sigara ve 1 kilo 520 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Van Başkale ve Edremit İlçelerinde uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan araçlarda 15 bin paket gümrük kaçağı sigara ve 1 kilo 520 gram metamfetamin maddesi ele geçirilirken, 3 kişi tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "08 Aralık 2018 günü Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından, Başkale İlçesi Gelenler Mahallesi'nde oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı araçta yapılan aramada 15 bin paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara, Edremit İlçesi Kurubaş Mahallesi'nde oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı otomobilde, yapılan aramada, 5 paket halinde toplam 1 Kilo 520 Gram Metamfetamin Maddesi ele geçirildi. Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak İran Vatandaşı olan N.F, A.K, S.K.P.H. ve F.K.P.H. isimli 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca A.K. ve S.K.P.H. isimli 2 şüpheli Cumhuriyet Savcılığınca Serbest, N.F. ve F.K.P.H. isimli 2 şüpheli ise tutuklandı." denildi.

Açıklamanın devamında olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan S.A. isimli şüpheli şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler