Van’da  polis merkezine saldırı: 3 ölü, 40 yaralı

Van’da polis merkezine saldırı: 3 ölü, 40 yaralı

Van'ın merkez İskele Caddesi üzerinde bulunan polis merkezi ve polis evine yönelik bomba yüklü araçla düzenlen saldırı düzenlenen saldırı sonucunda, 3 sivilin hayatını hayatını kaybetti , çoğu sivil 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

Van’ın merkez İskele Caddesi üzerinde bulunan 2 Nisan Polis Merkezi ile polis evine  yönelik, bu gün  saat 23.00 sıralarında bomba yüklü araçla PKK’liler tarafından saldırı düzenlendi. 

Saldırı sonucunda  şu ana kadar 1’i çocuk 2'si kadın 3 sivilin hayatını kaybettiği, aralarında polislerin de bulunduğu çoğu sivil 40 kişinin de  yaralandığı bildirildi.

Büyük bir patlamanın meydana geldiği olay yerine çok sayıda polis aracı ve ambulans sevk edilirken,   yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Patlamanın yaşandığı alanın karşısında bir düğün merasiminin olduğu öğrenilirken, bu yüzden  ölü  sayısının artmasından endişe ediliyor.  Kent merkezinin birçok yerinden duyulan patlamanın ardından bölgeden silah sesleri geldiği ve çatışmanın devam ettiği bildirildi.

Patlamanın ardından kaçan PKK’lilerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.