Van'da Ramazan Bayramı sevinçle karşılandı

Van'da Ramazan Bayramı sevinçle karşılandı

​VAN - Van’da sabahın erken saatlerinde camileri dolduran vatandaşlar, Ramazan Bayramını büyük bir sevinçle karşıladı.

Van’da sabahın erken saatlerinde camileri dolduran vatandaşlar salavat eşliğinde birbirleriyle bayramlaştıktan sonra mezarlıkları ziyaret etti.

Bayram Namazı öncesi Hacı Ömer Şabaniye Merkez Camii İmam Hatibi tarafından verilen vaazda, bayramların ve bayramlarda sıla-i rahimin önemi hakkında cemaate vaaz verildi.

Şabaniye Merkez Camii'nde kılınan bayram namazından sonra okunan hutbede küskünlerin ve dargınlıkların giderilmesi için bu günlerin birer fırsat olduğuna dikkat çekilerek, “Bayramlarımız kırgınlık ve dargınlıklarımızı bitirdiği günlerdir. Bayramlarımız birliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz günlerdir. Bu bayram kimi yürekler yaralıdır, kimi canlar sıkıntıdadır. Anne çocuğundan, kardeş kardeşinden uzaktır. Acı, hüzün ve gözyaşı yürekleri dağlamaktadır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bugün bize düşen yangın yerine dönen yüreklerimizi bayram neşesiyle canlandırmaktır." denildi.

Hutbeden sonra saf tutan cami cemaati birbirleriyle salavatlar eşliğinde bayramlaştı. Camiden çıkan vatandaşlar, mezarlıkları da unutmayarak vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde Vanlılar, uzun zamandan beri ahirete göçen yakın akrabalarından ayrı bir bayram geçirdikleri için üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdiler. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.