Van'da şantiye basan PKK’liler 8 aracı yaktı

Van'da şantiye basan PKK’liler 8 aracı yaktı

Van- Özalp Karayolu üzerinde bulunan bir taş ocağı şantiyesini gece saatlerinde basan PKK’lılar, 6 kamyon ve 2 pikapı ateşe verdi.

Van- Özalp Karayolu üzerinde bulunan bir taş ocağı şantiyesini gece saatlerinde basan ve 3 kişi oldukları belirtilen PKK’lılar,  6 kamyon ve 2 pikapı ateşe verdi.

Edinilen bilgiye göre olay gece saatlerinde Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan bir şantiyede meydana geldi. PKK’lı olduğu belirtilen yüzü maskeli 3 kişi, taş ocağı şantiyesini basarak 6 kamyon ve 2 pikapı ateşe verdikten sonra olay yerinden uzaklaştı.

Taş ocağında çalışan işçilerin olayı fark etmesi üzerine araçlar sündürülürken 8 araçta maddi hasar oluştu.

Sabah saatlerinde olay yerinde incelemelerde bulunan Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada basılan taş ocağı şantiyesinin Van Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Zahir Kandaşoğlu’na ait olduğu öğrenildi.

Kandaşoğlu 7 Haziran seçimlerinde Ak Partide aday adayı olmuş, ancak adaylık için hak kazanmamıştı.

Öte yandan gece saatlerinde Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasında bulunan Tendürek Dağı'nda yol kesen bir grup PKK'lının, 2 TIR ile 1 kamyonu durdurup ateşe verdiği bildirildi.

Yanan araçlar kullanılamaz hale gelirken, PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi. (Murat Dalgın-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.