Van'da taşeron işçiler eylem yaptı

Van'da taşeron işçiler eylem yaptı

Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda çalışan 304 taşeron işçi, Eğitim Öğretim döneminin başlamasına günler kala yeniden işlerinin başına geçmek için eylem yaptı.

VAN - Van Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarda çalışan 304 taşeron işçi, Van’ın Büyükşehir olması ve Özel İdare’nin Van Büyükşehir Belediyesine bağlanmasından sonra işten çıkarıldığı okullarda yeniden işe başlamak için eylem yaptı.

 

 

Van Dabbağoğlu Parkı’nda bir araya gelen taşeron işçiler bir açıklama yaptı. “Taşeron Yasaklansın”, “Kölece çalışmaya son” pankartlarının açıldığı eylemde taşeron işçiler, tekrar işlerinin başına dönmek istediklerini belirtti.

 

 

Taşeron İşçiler adına basın metnini Mecit Onar okudu.

Onar, “Büyükşehir yasasının çıkması ilimize olumlu yönüyle değil, olumsuz yönüyle yansımıştır. Ödenek olmamasının nedeniyle kamuda çalışan Taşeron işçilere fatura edilmesi doğru değildir. Ekonomi büyüyor, bunun iyi tarafını biz işçi olarak neden göremiyoruz? Devlet büyükleri her tarafa para dağıtıyorlar da biz mi toplayamıyoruz? Gözlerimiz her tarafı görüyor, ama para göremiyoruz. Kulaklarımız her şeyi işitiyor ama devlet büyüklerinin bize verecekleri iyi haberi işitemiyoruz. Bizi görmemezlikten gelmesinler. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız, bizler azınlık değiliz. Bizler uzaydan da gelmedik.” dedi.

 

 

Tek amaç ve gayelerinin işleri olduğunu söyleyen Onar, “Hayatımızı idame ettirebileceğimiz emeğimizin karşılığıdır. Kaybolan yıllarımızın telafisi, ödenmeyen SSK primlerimizin yapılması, çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi, resmi ve idari tatillerimizin kesilmemesi, maaşlarımıza yansıtılması ve çeşitli isimler adı altında değişik şekillerde hak ettiklerimizin bize geri verilmesi, Kadrolu personele verilen hakların; ikramiye, mesai, maaş artışı vb. bizlere de aynen yansıtılmasını en büyük arzumuzdur. Biz bunu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Cihad Coşar - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler