Van'da Teknoloji Trendleri ve Dijital Yolculuk semineri

Van'da Teknoloji Trendleri ve Dijital Yolculuk semineri

Van'da düzenlenen "Teknoloji Trendleri ve Dijital Yolculuk" seminerinde konuşan 31. Dönem Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak, Türkiye'de bilişim alanında nitelikli eleman açığının çok fazla olduğuna dikkat çekti.

Van'ın İpekyolu Belediyesi, "Teknoloji Trendleri ve Dijital Yolculuk" konulu seminer düzenledi. Seminere telekonferans yoluyla bağlanan ve katılımcılara hitap eden 31. Dönem Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak, Türkiye'de bilişim alanında nitelikli eleman açığının çok fazla olduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından 31. Dönem Türkiye Bilişim Derneği Başkanı ve 32. Dönem Onur Kurulu Üyesi, Hacettepe Mezunları Derneği Başkanı İker Tabak, Türkiye'nin dijital gündemi nedir ve sizin gündeminiz ne olmalıdır, istihdam ve girişimcilik fırsatları nelerdir gibi konularda Ankara'dan telekonferans yoluyla bağlanarak katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye'nin bilişim alanında nitelikli eleman açığının çok fazla olduğunu belirten Tabak: "Van'da Bilişim Derneği şubesinin kurulmasıyla Van'ın genç nüfus potansiyeli, Türkiye'nin nitelikli bilişim eleman açığının kapanmasında önemli rol oynayacaktır. Van, yakın coğrafyanın bilişim üssü olacak ve bilişim alanındaki çalışmaları, Ankara kamu ve özel sektörleri ile ilişki kurmada köprü olacaktır." dedi.

Ardından yine görüntülü canlı yayın bağlantısı ile İstanbul’dan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi M. Yalçın Parmaksız, ticareti yeniden düşünmek ve internetten müşteri bulmak, Google'ı işinizde etkin kullanmak ve kariyer fırsatları konularına değindi.

Ayrıca Parmaksız, Van özelinde internet ile girişimcilik fikirleri, gençlerin dijital dünyada alacağı sertifikaların neler olduğunu, nasıl alacaklarını, sertifika aldıktan sonra ulusal ve uluslararası alanda nasıl para kazanılabileceklerini anlattı.

Seminerde konuşan Dijital Stratejist ve Geleceği Kodlayan 65 Vanlı Proje Koordinatörü Levent Karadağ ise şunları kaydetti:

"Teknolojide yeni trendler, dünya çocukları geleceğe nasıl hazırlanıyor, Van'dan dünyaya örnek proje, 'Geleceği Kodlayan 65 Vanlı', Van özelinde bilişim ile girişimcilik ve istihdam politikaları ve Türkiye Bilişim Derneği Van Şubesi 2019 stratejileri gibi konuları ele alarak, katılımcıların sorularını cevapladı.  

Belediye konferans salonunda düzenlenen 3 saatlik seminere, bilişim uzmanları, öğretmenler, akademisyenler, girişimciler, satış-pazarlama yöneticileri, IK uzmanları, kurumların orta ve üst düzey yöneticileri, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler