Van’da “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri

Van’da “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” semineri

Van'da İŞ-KUR üzerinden istihdam edilen Büyükşehir Belediyesi personeline “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” semineri verilerek sağlık taramasından geçirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞ-KUR üzerinden istihdam edilen yaklaşık 500 personele 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca 4 saatlik “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” semineri verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’nce Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi Konferans Salonunda iş güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimlere 20 kişilik gruplar halinde katılan personele çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş yerindeki tehlikeler hakkında katılımcılara slaytlar eşliğinde eğitim verdi.

Öte yandan, iş yeri hekimliğince işe giriş muayeneleri de yapılan personeller, kapsamlı bir sağlık taramasından geçirildi.

Büyükşehir Belediyesince yapılan sağlık taramaları ile çalışanların en uygun departmanda istihdam edilmesi ve personelden maksimum verim sağlanması hedefleniyor. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler