Van'da yüklü miktarda eroin ve kaçak sigara ele geçirildi

Van'da yüklü miktarda eroin ve kaçak sigara ele geçirildi

Van'da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 13 kilo 756 gram eroin ve 15 bin 146 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Van'da yapılan operasyonlarda İpekyolu ilçesinde bir ikamet adresinde yapılan aramada 13 kilo 756 gram eroin ele geçirirken, Ağrı-Van ve Van-Erciş karayolları üzerinde yapılan uygulamada durumundan şüphelenilerek durdurulan iki ayrı araçta toplam 15 bin 146 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Eylül 2018 tarihinde narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İpekyolu İlçesi Buzhane Mahallesi Ümitbey 2. Sokakta bulunan bir ikamette arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada, gardırop içerisinde bulunan kutuların içerisinde zulalanmış toplam 13 kilo 756 gram eroin maddesi ele geçirildi.

"15 bin paket kaçak sigara ele geçirildi"

Yapılan eş zamanlı çalışmalarda Van merkezinde ve ilçelerinde gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik operasyon yapıldığı belirtilen açıklama şöyle sürdü:

"Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği Görevlileri tarafından 14 Eylül 2018 günü Ağrı-Van Karayolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı araçta, 7 bin 236 paket,18 Eylül 2018 günü Ağrı-Van Karayolu üzerinde oluşturdukları uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı araçta ise 7 bin 910 paket olmak üzere toplamda 15 bin 146 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir."

"Bir gözaltı, 3 tutuklama"

Açıklamanın devamında, "Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak Ö.K. isimli şahıs 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak Uyuşturucu Madde Nakletmek' suçundan gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, kaçak sigara ile ilgisi olduğu tespit edilen C.D. , B.S. ve T.Ç. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan C.D., B.S. ve T.Ç. isimli şüpheli şahıslar için haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı." bilgilerine yer verildi.

"Son 9 ayda 195 bin paket kaçak sigara ele geçirildi"

Van'da son 9 ayda elde edilen kaçak sigarayla ilgili yapılan açıklamada, "01 Ocak-19 Eylül 2018 tarihleri arasında toplam 195 bin paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir. Ele geçirilen kaçak sigaralar ile ilgili toplam 41 Şüpheli şahsa işlem yapılmış olup, 13 şüpheli şahısın tutuklanmıştır." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.