Van'daki seyahat firmaları: Gelen çok giden yok

Van'daki seyahat firmaları: Gelen çok giden yok

Van Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bayram tatilinde dönüş yoğunluğu yaşandığını belirten seyahat firmalarının yetkilileri, tatile gidenler olmadığı için otobüslerin yola boş çıktıklarını belirtti.

Van Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bayram tatili nedeniyle dönüş yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Otobüs firması yetkilileri Van'a dönüş için tüm biletlerin tükendiğini ifade ederken tatile gidenler olmadığı için otobüslerin yola boş çıktıklarını belirtti.

Tuncay Tunç isimli otobüs firması yetkilisi bayram yoğunluğunun beklentilerinin altında olduğunu söyledi.

Tunç, "Van’da her bayram gidişlerde pek yolcu olmaz ama Van'a dönüşlerde araçlarımız dolu, bilet kalmıyor nerdeyse. Bayram sonrası ise tam tersi bir durum oluyor. Van'a boş gelen otobüsler Van’dan dolu gidiyor. Gurbete çıkan, çalışmaya giden insanlar bayramları aileleriyle geçirmek için geliyor. Van'a gelecek çok insan var ama tek hat olduğu ve araçlarımız boş gittiği için ek sefer yapmak istiyoruz ama açamıyoruz. Ek sefer tek sefer olunca biz de zarar ediyoruz. Bu zarara doların yükselmesi de etki etti. Şu an 6-7 liradan mazot alıyoruz. Dövizin bu şekilde artması bizi çok etkiledi. 200 TL’ye bilet kesiyoruz. Buna rağmen yine zarar ediyoruz. İlden ile araç dolu gidip gelmese zararını karşılayamıyor. Başka ülkelerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar bizi çok etkiliyor, araçlarımızın senetleri hepsi euro ve dolarla. Bu da böyle olunca çok fazla etkileniyoruz." şeklinde konuştu.

"Geliş var ama gidiş yok"

Başka bir firma yetkilisi Şükrü Aslan ise şunları söyledi: "Bundan 2-3 yıl önce Van’da bayram yoğunluğu vardı ama bu sene hiç yok. Mazot olmuş 8 TL. Yolcularda geliş var ama gidiş yok. Araçlarımız boş gidiyor. Gelecek olan yolcular mağdur olmasın diye zararına da olsa araç seferleri yine çıkarıyoruz. Şu anda araçlar sadece kendi yakıtını çıkarabiliyor. Hiçbir aracımız senet çıkaramıyor, araçlarımız yerinde duruyor. Senetlerimiz döviz ile yapılıyor. Senet yapılmadığı için çoğu şehirlerarası aracımız bağlı şekilde duruyor ve çoğu araç icralık duruma geldi. Birçok firmamız dövizin artması nedeniyle il dışına araç çıkaramıyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.