Van'ın meşhur ayakkabı boyacılarının hali içler acısı

Van'ın meşhur ayakkabı boyacılarının hali içler acısı

Van'ın 20 yıllık meşhur ayakkabı boyacıları, çok zor şartlarda icra ettikleri meslekleri ile ilgili sıkıntılarını İlke Haber Ajansına anlattı.

VAN- Van’ın 20 yıllık meşhur ayakkabı boyacıları,  çok zor şartlarda icra ettikleri meslekleri ile ilgili sıkıntılarını İlke Haber Ajansına  (İLKHA) anlattı.

 

Van‘da 20 yıldan beri ayakkabı boyacılığı yapan Bilal Atan, mesleği ile ilgili sıkıntılarını anlatırken,  “işimiz her ne kadar zor olursa olsun, biz bu işi yapmaya mecburuz. Çünkü 20 yıldan beridir ayakkabı boyacılığı yapıyorum, mecburum. Ailemi boya sandığımla geçindiriyorum. Havalar soğuk ama ne yapalım. Herkesin kendine göre bir işi var,  bizim de işimiz bu. Kapalı barakalar olursa işlerimiz kolaylaşacak.” ifadelerini kullandı.

 

Van Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sahip çıkmadığından  yakınan Atan, “Belediye tarafından bizim için yapılan barakaların dört tarafı  açık olduğu için kış mevsimlerinde çok üşüyoruz. Belediye bize keşke kış mevsimini de düşünüp, en azından soğuğu, karı, yağmuru, fırtınayı engellemek için kapalı barakalar yapsaydı, çok iyi olurdu” diyerek belediyeye sitemlerini  dile getirdi.

 

Havanın  çok soğuk ve fırtınalı olduğu zamanlarda,  işlerini yapamadıklarını ve  mecburen boya sandıklarını kaldırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Atan, “Bu durum bizi çok üzüyor, çünkü biz bu sandıklarımızla ailemizi geçindiriyoruz. Geçimimiz bu sandıklara bağlı. O da giderse ortada kalırız.” diyerek Belediye yetkililerinin  biran önce sıkıntılarını gidermesini beklediklerini dile getirdi.  (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.