Van'ın tanıtımı bütün kurumların ortak meselesidir

Van'ın tanıtımı bütün kurumların ortak meselesidir

İstanbul'da gerçekleştirilecek "Van Tanıtım Günleri" için toplantı gerçekleştiren Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentin tanıtımının bütün kurumların ortak meselesi olduğunu belirtti.

Van Valisi Murat Zorluoğlu, eylül ayında İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek "Van Tanıtım Günleri" öncesi ketteki kurum amirleriyle toplantıda bir araya geldi.

Valiliğin Ali Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Zorluoğlu'nun yanı sıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi temsilcisi, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Eylül ayının başında yapılması planlanan "Van Tanıtım Günleri" ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, "Birçok konuda tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız Van Tanıtım Günleri'ni gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda Van Vakfı'mız uzun bir süredir çalışıyordu. Buna yerel unsurlar olarak; valilik, kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kurumlarımız ile katkı sunacağız. Bu çalışmalarda aktif bir şekilde rol alacağız. Bu organizasyonun en mükemmel bir şekilde yapılabilmesi için bütün kurumların elini taşın altına sokması ve bu işi sahiplenmesi gerekiyor." dedi.

Kentin tanıtımı için bütün kurumların elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini dile getiren Zorluoğlu, şunları söyledi: "Bu iş hepimizin ortak işidir. Van'ın tanıtımı bütün kurumların ortak meselesidir. Dolayısıyla bu meseleye Van Vakfı'nın işi olarak bakmak yerine, kendi işimiz olarak bakacağız. Bugün itibariyle kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, büyükşehir belediyemiz, ticaret sanayi odamız, diğer yerel aktörler inşallah bu işi layıkıyla, ciddiyetle ele alacaktır. Eylül ayının başında İstanbul Yenikapı'da yapacağımız bu güzel organizasyon için herkes elinden gelen gayreti gösterecek."

Düzenlenecek programın Van'a büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Zorluoğlu, "Valilik olarak bu işin sahibiyiz. İnşallah el birliğiyle Van'ımızın güzel kültürünü, yemeklerini, musikisini, çeşitli tarım ve hayvancılık ürünlerini, turizm değerlerini İstanbul'da hem oradaki hemşerilerimize hem bütün vatandaşlarımıza bu vesileyle bir kere daha hatırlatmış olacağız. Bunun çok iyi bir organizasyon olacağına yürekten inanıyorum. Hepinize şimdiden yapacağınız çalışmalar, vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler