Van’ın ulaştırma sektörü sorunları masaya yatırıldı foto

Van’ın ulaştırma sektörü sorunları masaya yatırıldı foto

Van’da bulunan ulaştırma sektör temsilcileri yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) bir araya geldi.

Ulaştırma sektöründe en büyük sorunlarının sigortalı şoför çalıştırma zorunlulukları olduklarını dile getiren temsilciler, SGK tarafından kendilerine kesilen cezaların fahiş rakamlara ulaştığını, bu nedenle yüzlerce esnafın mağduriyet yaşadığı dile getirildi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva başkanlığında bir araya gelen sektör temsilcilerine Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, Erciş Şoförler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Muradiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyfettin Aydoğdu, Van Merkez ve İlçelerde bulunan Kooperatif Başkanları katıldı.

Sektörde çok sayıda korsan çalışan minibüs olduğu dile getirilen toplantıda her ilçede yüzlerce korsan çalışan minibüsçünün olduğunu, bu durumun kayıt altında bulunan vergisini, sigortasını zorunlu yatıran esnafı zor durumda bıraktığı ifade edildi.

Kooperatifler kapanma noktasına geldiğine dikkat çekilen toplantıda, bazı minibüsçülerin günlerce bir sefer atmak için sıra beklerken, korsanlar minibüsçülerin rahat çalışmasında dert yakıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesinin toplu taşıma için yaptığı yatırımların sektörde rahatsızlık yaşattığı, hatta özellikle ilçelerde çalışan minibüsçüleri zarara uğrattığı ifade edilirken, yıllardır birikimlerini bu yönde yapmış esnafın gelecekleri adına bu konuda yeniden bir çalışmanın beklentisi içinde olundu ifade edilen toplantıda, bu konuda ortak bir çalışmanın yapılması gerektiği, aksi takdirde işin ekonomik, sosyal boyutları çok ağır sonuçların doğmasına sebep olacağı vurgulandı

Toplantıya katılan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Ulaştırma Sektörünün Van’da önemli bir sektör olduğunu, binlerce esnafı ile ağır sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, “Özellikle SGK primleri ve uygulanan ağır cezalar çok büyük mağduriyet oluşturmuştur. Yüzlerce araç cezalandırıldığı için hiçbir iş yapamaz ve kaderine terk edilmiştir. Bununla birlikte korsan çalışan minibüsçülerin de sektöre çok büyük darbe vurduğunu görüyoruz. Toplantımıza katılan kooperatif başkanlarımızın tüm sorunları ilgili birimlerimiz tarafından raporlaştırılacaktır. İlgili birimlerle görüşüp çözüm yolları üretmek için Şoförler Odası ve Kooperatiflerle ortak çalışmalar yapacağız” ifadesini kullandı.

Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, şoför esnafının çok ağır sorunları olduğunu ancak koordineli bir çalışma ile birçok soruna çözüm üretilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi. Tuğrul, toplantıya ev sahipliği yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’ya teşekkür etti.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.