Vanlı fotoğrafçı 'Dünya Fotoğraf Yarışmasında' birinci oldu

Vanlı fotoğrafçı 'Dünya Fotoğraf Yarışmasında' birinci oldu

Dünya genelinde yapılan “Birlikte Yaşamak” temalı uluslararası fotoğraf Yarışması’nda 1’inci ve 3’üncü Türkiye’den çıktı.

Dünya genelinde yapılan “Birlikte Yaşamak” temalı uluslararası fotoğraf Yarışması’nda Türkiye’den katılan Musa Talaşlı birincilik ödülünü kazanırken 2. Vietnam’dan 3. İse Zonguldak’tan çıktı.

BursaFotoFest kapsamında yapılan uluslararası fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sahipleri ve ödülleri belli oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen ‘4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’ (BursaFotoFest), kapsamında yapılan ‘Birlikte Yaşamak’ temalı uluslararası fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

39 ülkeden 1 bin 155 fotoğrafçının 3 bin 834 eserle başvurduğu yarışmada 19 eser dereceye girdi, 265 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Öğr. Gör. Kamil Fırat, Öğr. Gör. Alper Bilsel, Öğr. Gör. Mustafa Bilge Satkın, Dr. Ceyhun İrgil, Bülent Suberk ve Neslişah Hanzade Erbey Kuşku’nun oluşturduğu yarışmada Türkiye’nin Van ilinden başvuru gerçekleştiren Musa Talaşlı ‘Sürüler ve Çobanlar’ adlı eseri ile birinci oldu

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, “Yarışma sürecini başarı ile tamamladık. Şimdi festival süreci başlıyor. 5 kıtadan ve 39 ülkeden 1155 fotoğrafçının 3 bin 834 eserle başvurduğu yarışmada 19 eser dereceye girdi, 265 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. Bu zorlu süreçte yer alan herkese, jüri üyelerine ve eser sahiplerine teşekkür ediyoruz. Şimdi herkesi 6 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da Dörtyol’dan başlayacak olan Cumhuriyet Caddesi’ndeki geleneksel BursaFotoFest Festival yürüyüşüne davet ediyoruz” dedi.

Yarışma sonucu

UPI Altın Madalya – Musa Talaşlı – Van/Türkiye
UPI Gümüş Madalya – Te Ha Trinh – Vietnam
UPI Bronz Madalya – Tufan Bilir – Zonguldak/Türkiye
Mansiyon 1 – Tayip Başak – İstanbul/Türkiye
Mansiyon 2 – Minh Thai Binh – Vietnam
Mansiyon 3 – Özgür Konur – Ordu/Türkiye
Mansiyon 4 – Nazım Tetik – Niğde/Türkiye
Mansiyon 5 – Emre Bostanoğlu – Samsun/Türkiye
Mansiyon 6 – Dilek Erim – İstanbul/Türkiye (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler