Vanlı yetimler İHH'nın iftar sofrasında buluştu

Vanlı yetimler İHH'nın iftar sofrasında buluştu

İHH İnsani Yardım Vakfı ve "Yetimler gülerse dünya güler" programı kapsamında dünya yetimler günü münasebetiyle, Tuşba Belediyesinin sponsorluğunda iftar yemeği verdi.

İHH Van Temsilciliği tarafından kentteki bir düğün salonunda organize edilen ve Tuşba Belediyesinin olduğu iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dünya yetimler günü münasebetiyle verilen iftar yemeğinde İHH bünyesine bulunan çok sayıda yetim ve öksüz katıldı.

“Yetim gülerse dünya güler, yetim ağlarsa dünya ağlar”

Burada kısa bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yetimlerle iftar açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Doğu Türkistan, Afganistan, Pakistan ve Filistin başta olmak üzere birçok yerde halen savaşlar çocuklarımızı yetim bırakmaya devam ediyor. Yetim gülerse dünya güler, ama yetim ağlarsa da tüm dünya ağlar. Tüm insanlık ağlar ve bizler de inşallah bu anlamda gülmeleri için bu günden sonra da birer yetim babası ve birer yetim annesi olmamız gerekir.” dedi.

İHH’nın gerek Türkiye gerekse de tüm dünyada çok güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Özgökçe,   7 Temmuz’da Başbakan’ın Van’da katılacağı iftar sofrasına tüm ilçe halkını davet etti.

Yemek duasının okunmasıyla son bulan iftar programına, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, yetim ve öksüz  çocuklar ile aileleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.