Vanlılar darbeye karşı yine ayakta foto

Vanlılar darbeye karşı yine ayakta foto

Darbe girişimine karşı ülke genelinde olduğu gibi dördüncü gününde de Van halkı, Beşyol Meydanı’nda nöbet tutmaya devam ediyor.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde, 15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişimini protesto eden Vanlılar darbenin dördüncü gününde de meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyor.

Meydanlarda tekbirler getirip darbe karşıtı sloganlar atan halk, darbeye karşı nöbetine  devam ediyor. Beşyol civarında araç sahipleri konvoylarla korna çalarak tepki gösterirken, diğer vatandaşlar ise geceye rağmen yine ayakta darbecileri telin ediyor.

Bu gece diğer gecelere göre yoğun bir güvenlik önlemi alan polisler, alana girmek isteyen vatandaşları üst aramasından sonra içeri aldı.

Darbe girişimine karşı nöbet mitingine Van’da faaliyette bulunan STK temsilcilerinin yanı sıra, birçok siyasi, kanaat önderi ve halk katıldı.

Sabaha kadar devam edecek olan darbeye karşı nöbet mitinginde, her defasında bir STK ve siyasi temsilcisi tarafından yapılan konuşmalarla sürdürüldü.

Platformda Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi adına konuşan Faysal Aslan, kendisini dünyanın süper gücü zanneden emperyalist Amerika ve uşaklarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Aslan,  “Bazı insanlar şu şekilde yazıp, çiziyor; sanki bugün burada toplanan insanlar Türkiye’de iktidara ekonomik güç için destek veriyormuş gibi gösteriliyor. Size şunu hatırlatmak istiyorum; bugün ekonomik katkı için olanlar varsa onun kaymağını yiyenler bugün darbeye kalkışmadılar mı?” şeklinde sordu.

“Ezan-i Muhammedi’nin olduğu her yer bizim vatanımızdır”

Konuşmasında ümmetin birliğiyle diğer Müslümanların ilham alacağını dile getiren Aslan, “Onlar bizleri ölümle korkutmaya çalışıyorlar ama şunu unutmamalılar ki onlar dünyayı sevdiği kadar, biz ölümü daha çok seven insanlarız. Bizim için Ankara neyse Mekke de odur, Van neyse Kabil de odur, Bosna neyse Şam odur. Ezan-i Muhammedi’nin olduğu her yer bizim vatanımızdır. Her yer biz Müslümanlar için direniş yeridir. Bu nöbeti sürdüren Vanlılar için ve buraya gelen kardeşlerime şunu söylüyorum; İnşallah bu direniş bütün ümmete yayılacaktır ve bütün ümmet bundan ilham alacaktır. Ayet-i Kerimde Yüce Allah’ın buyurduğu gibi; ‘O zulmedenler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceklerdir.’ inşallah.” şeklinde konuştu.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.