Vanlılar Peygambere hakareti kınadı

Vanlılar Peygambere hakareti kınadı

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Fransız Charlie Hebdo dergisine tepki amaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi Fransız Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimize yaptığı hakareti bir basın açıklaması ile kınadı.

İisiyatif  adına açıklama yapan Şevket Alp, Hz. Peygambere bağlılıklarını bütün dünyaya haykırmak üzere toplandıklarını  ifade ederek ‘’Bilindiği gibi 7 Ocak 2015 tarihinde, Sol-anarşist ideoloji ekseninde yayın yapan, Fransız Charlie Hebdo dergisine, peygamberimizi aşağılayan karikatürlerin çizilmesi üzerine silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıdan sonra Peygamber Efendimiz ve İslam âlemi hedef tahtasına oturtulmuş ve korkunç bir karalama propagandası başlamıştır. Son dönemlerde peygamber efendimize yönelik sistematik saldırı, hakaret ve aşağılamalara karşı Müslümanlar olarak tepkimizi koymak ve Hz. Peygambere bağlılığımızı bütün dünyaya haykırmak üzere toplanmış bulunuyoruz.’’ dedi.


"Cezayir'de yüzbinleri katledenleri iyi tanıyoruz"

Alp açıklamasının devamında, ‘’Cezayir’de yüz binleri katledenleri, Filistin’i işgal edip masum insanların üzerine bomba yağdıranları, Irak’a sözüm ona özgürlük getirip 1,5 milyon insanı katledenleri ve Iraklı kadınların ırzına geçenleri, Avrupa’nın ortasında bütün dünyanın göz önünde Boşnaklara soykırım yapanları iyi tanıyoruz. Bugün dahi, Filistin, Mali, Suriye, Somali, Irak ve benzeri başka yerlerdeki İslam topraklarında kadınların ve çocukların feryatları arşı titretirken, bütün dinlerin, kanunların ve ahlakın kabul ettiği meşru müdafaa hareketlerini, İslam’ı ve peygamberimizi bu olayların sebebi göstermek gerçekleri çarpıtmaktır,  zulümdür. Oysa Hz. Peygamberimiz alemlere rahmet olarak ve en güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildi. Mekke müşrik cahiliyesinin tüm adetlerini, geleneklerini ve zulümlerini ortadan kaldırarak yerine barış ve adalet getiren İslam’ın, ezilenlerin izzet ve şerefini peygamber eliyle ayağa kaldırdığını hatırlamalıyız’’ ifadelerine yer verdi.

 

" İnsanlık O’nun sayesinde insanlığını yeniden hatırladı"

Alp basın açıklamasının devamında,  Hz. Peygambere hakaret ve saygısızlıkta bulunanların amaçlarından birinin de tüm dünyada insanlığın umudu olan İslam’ın önünü kesmek, karalamak ve onu kötülemek olduğunu belirterek, " Müslümanların kutsallarıyla alay ederek önce tahrik edip sonra onları tahrip etme planları yapan Batı dünyası bu amacına inşallah ulaşamayacaktır. Hz. Peygamberi kendi nefsinden daha fazla sevme izzet ve şerefini taşıyan Müslümanlar peygamberi ve tüm İslami değerleri savunmak için her türlü fedakârlığı bundan önce gösterdikleri gibi bundan sonrada göstereceklerdir." ifadelerine kullandı.

 

’Aşağılamalara karşı dik durmak bir nevi Cihaddır’’

Karalama ve aşağılamalara karşı dik durmanın cihad olduğunu açıklayan Alp; ‘’Bugün küfrün, İslam’ın değerlerine karşı geliştirdiği sistematik saldırı ve aşağılamalara karşı dik durmak bir nevi Cihaddır. Cihad zalimlere ve zorbalara karşı peygamberi bir duruştur. Hakkı örtmeye, engellemeye ve gizlemeye çalışanlara karşı Müslümanların görevi hakkı haykırmak ve ayan beyan ortaya koymaktır. İslam, kendi hukukunu korurken başkalarının da hakkını hukukunu gözetir. Bununla birlikte İslam, kendi hak ve hukukuna yapılan saldırılara karşı susmayı da asla kabul etmez. Avrupa’dan İslam’ı çıkarmak isteyen Batı, ifade özgürlüğüne sığınarak Müslümanlara ve peygamberimize hakaretler etmektedir.  Bu saldırlar, ne İslami, ne insani ve ne de evrensel açıdan ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Kutsal değerlerimize yapılan bu saldırılar alçakça bir saygısızlıktır ve Müslümanları ötekileştirme çabalarıdır’’ şeklinde açıklamasına devam etti.

 

Basın açıklaması daha sonra şu ifadeler ile devam etti:  ‘’Öte yandan bu çabalara yerelden destek veren yayın kuruluşları, içinde bulundukları halkın inançlarına saldırmayı her seferinde görev bilmiş ve bir kez daha bu görevlerinin gereğini yerine getirmişlerdir. Acı olan şudur ki yerel iş birlikçilerle beraber zulmün ve küfrün payandası durumuna düşmüş kimi yayın kuruluşları da bu alçaklığı, ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmektedirler. Charlie Hebdo dergisince yayınlanan bu ahlaksız ve provakatif karikatürlerin ülkemizde Cumhuriyet gazetesi ve bazı yayın organları tarafından yayımlanması ve onların sahiplenilmesi tam bir alçaklık ve küstahlıktır. Biz Müslümanlar basın dünyasında bu tür kışkırtıcı yayınların, basın özgürlüğü kapsamından çıkarılmasını ve yasaklanmasını, yapanlar hakkında kapatma ve ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını istiyoruz.’’

 

‘’Kim Allah‘ın dinine yardım ederse Allah da ona yardım eder’’

 Ümmetin sessizliği karşısında bugün Peygamber’e yapılan hakaretlerin artmış olduğuna dikkat çeken, Alp son olarak,  ‘’Zulme rıza zulümdür.  Dolayısıyla Müslümanların yeniden kendilerini sorgulama vakti gelmiştir. İnançlarımıza sahip çıkarak yapılan hakaretleri en sert şekilde kınamalı ve dini değerlerimize bugün her zamankinden daha fazla sarılmalıyız. Kim Allah‘ın dinine yardım ederse Allah da ona yardım eder. Kim Allah‘ın dinini ve peygamberini yüceltirse Allah da onu yüceltir. Bizler bugün sorumluluğumuzu kuşanarak peygamber efendimize yapılan hakaretleri en sert şekilde telin etmek ve Allah yolunda daha fazla çalışma ahdini vermeliyiz. Dinimizi en doğru şekilde yaşamak ve anlatmak yapacağımız en büyük cihad veya hizmet olacaktır. Diğer taraftan da ümmetin bu paramparça halini ortadan kaldıracak ve birliği sağlayıp vahdeti gerçekleştirecek bir çalışma içine girmeliyiz. Hayat gayemiz ve düsturumuz bu olmalıdır. Tekrar söylüyoruz ki; İslam selamet dinidir, Hz. Peygamber bütün alemlere rahmettir, O’nun getirdiği mesaj insanlığın kurtuluşu reçetesidir. Bütün insanlığı onun getirdiği mesaja tabi olmaya davet ediyoruz’’ ifadelerini kaydetti. . (Sedat Karatay-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.