"Varlık içindeki DBP’li Belediye neden hizmet etmiyor"

"Varlık içindeki DBP’li Belediye neden hizmet etmiyor"

DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2014 bütçesinden 70 milyon TL'yi hizmette kullanmayarak 2015 bütçesine aktarmasını eleştiren Bem Bir Sen Diyarbakır şubesi, bu paranın neden halka hizmet için kullanılmadığının hesabının sorulması gerektiğini bel

Diyarbakır Belediye ve yerel Yönetimler Sendikası adına açıklamalarda bulunan İbrahim Gökdemir, DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bütçe harcamalarının fazlalığına rağmen şehre hizmet yapılmamasını eleştirdi.

DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin temsil ve ağırlama giderlerine 2 milyon 380 bin 958 TL harcama yaptığını ifade eden Gökdemir, "Diyarbakır halkı yokluk, sefalet içerisinde yaşarken Büyükşehir belediyesi eş başkanlarının bu parayı hoyratça kullanması, zevk ve sefa içinde gününü gün etmesi, öte taraftan temiz bir bardak suyu hasret Diyarbakır halkını ne kadar düşündüğünü göstermektedir.”

DBP’li Diyarbakır Belediyesinin şehri çağdaş dünyanın belediyecilik imar ve teknolojik imkânlarından mahrum  bıraktığını belirten Gökdemir, belediyenin kışın çamur, yazın toz-toprak içinde halkı kaderleri ile baş başa bırakması geri kalmış Afrika ülkelerindeki şehirlerin belediyecilik manzaraları olduğunu kaydetti.

“Belediye halkı hizmetten mahrum bırakıyor”

Yerel yönetimler olarak belediyelerin halka hizmet götürmesi gereken en öncelikli kurumlar olduğunu belirten Gökdemir, “Belediyeler siyasi mekân olmaktan ziyade birinci derecede halkın hizmet kapısıdır. Dünyanın bütün ülkelerinde belediyeler bu amaçla faaliyet sürdürmektedirler. Hiçbir belediye onlarca yıl siyasi söylem ile söylemleri ön plana çıkararak halkı hizmetten mahrum bırakma yetkisine sahip değildir. Ne yazık ki DBP Diyarbakır Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri siyasi söylemleri ön plana çıkararak bu güne kadar Diyarbakır halkını hizmetten mahrum bırakmışlardır.” dedi.

“Halka hizmet ulaştırılmıyor”

HDP’li Belediyenin yapmadığı hizmetlerin faturasını sürekli başkalarına kestiğini ifade eden Gökdemir, “Özellikle yapılan yeni yasal düzenlemelerden halkın bigâne kaldığı varsayımı ile hareket eden HDP’li belediyeler sürekli merkezi hükümeti parasal kaynak aktarmamakla, ideolojik ve dayatmacı olarak lanse ederek halkın mağduriyetlerine yeni mağduriyetler eklemektedirler. HDP/DBP’li belediyeler halkın yıllardır beklediği ve arzuladığı hizmetleri hiç bir şekilde halka ulaştıramamıştır. Her defasında hep siyasi otoriteyi, tarafgirlik, ötekileştiren ve ayrımcılık yapan olarak göstererek, halka hizmetteki beceriksizliğini örtbas etmeye çalışmaktadırlar.” diye konuştu.

“Eş başkanlar parayı zevkle harcarken halk yokluk yaşıyor”

Belediyenin halkı sürekli oyaladığını ve yapması gereken hizmetleri yapmadığını kaydeden Gökdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Köyden göç edip şehre sığınmak zorunda kalan halkımız köyü arar bir konuma düşmüştür. Halk, geceleri çevreyi saran sivrisinek ve böceklerden dolayı gönül rahatlığı ile uyumaya hasret bırakılmıştır. DBP’li Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı faaliyet programında Özel Kalem Müdürlüğünün temsil ve ağırlama giderlerine ayrılan 2 milyon 445 bin TL bütçesinden 2 milyon 380 bin 958 TL harcama yapılmıştır. Diyarbakır halkı yokluk, sefalet içerisinde yaşarken Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının bu parayı hoyratça kullanması, zevk ve sefa içinde gününü gün etmesi, öte taraftan temiz bir bardak suyu hasret Diyarbakır halkını ne kadar düşündüğünü göstermektedir.”

“Bunların hesabı sorulmalıdır”

Belediyenin halka hizmet için kullanması gereken parayı başka yerlere kullandığını vurgulayan Gökdemir, “Öte taraftan DBP’li Büyükşehir belediyesi 2014 yılı faaliyet raporunda gelir olarak beyan edilen 135 milyon 503 bin 399 TL yatırım bütçeden 70 milyon 687 bin 537 TL’yi harcamayarak 2015 yılına tenkis ederek yatırım bütçesinin yüzde 60'ını kullanmamıştır. Bu parayla hafif raylı toplu taşıma sistemi, metrolar, onlarca üst ve alt geçit, onlarca kilometre kaldırım ve 6 metre genişliğinde 433 kilometrelik yol beton asfalt yapılabilirdi. Yaklaşık 400 bin nüfuslu (Bağlar gibi) bir belediyenin bütçesine denk gelen bu paranın neden halka hizmet için kullanılmadığının hesabı sorulmalıdır. Belediye bu halka hizmeti esirgeme ile halkı varlık içinde yokluğa mahkûm ederek neye hizmet etmektedir.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler