Varto'da olaylar devam ediyor

Varto'da olaylar devam ediyor

PKK yandaşları tarafından kapatılan Varto-Karlıova-Erzurum karayolunun ulaşıma açılması için yapılan müdahalede sonrası olaylar ilçe merkezine taştı. Göstericiler, AK Parti ilçe binasını ateşe verdi.

MUŞ - Lice'deki olayları protesto etmek amacıyla dünden buyana PKK yandaşları tarafından kapatılan Varto-Karlıova-Erzurum karayolunun ulaşıma açılması için yapılan müdahalede olaylar çıktı. Varto ilçe merkezine taşan olaylar sırasında gerçek mermilerin de kullanıldığı ve çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. AK Parti ilçe binasının da ateşe verildiği ilçede olaylar devam ediyor.

 

Jandarma ve polis Leylek köyünde yolu kapatan eylemcilere şafak vakti operasyon gerçekleştirdi. TOMA ve panzerlerle yola kurulan barikatları kaldıran jandarma, eylemci gruba gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Zaman zaman gerçek mermilerin de kullanıldığı olaylarda bir asker ve 3 sivil yaralandı.

 

Yolda kalan araçlar olay yerinden kurtarılırken, bölgedeki çatışmalar yer yer sürüyor. Öte yandan çatışmalar Varto ilçe merkezine sıçradı. Varto ilçe merkezinde toplanan kalabalık grup polisle çatışıyor.  AK Parti ilçe binasının da ateşe verildiği ilçede birçok işyeri ve araç da zarar gördü.


Olayları takip eden gazetecilere de saldıran göstericilerin, bir haber ajansı muhabirinin ekipmanlarına el koyduğu öğrenildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.