VASKİ abone sayısında artış

VASKİ abone sayısında artış

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi, yaptığı atılımlarla su abone sayısında büyük artış sağladı.

Birçok alanda yeniliklere imza atan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), bir yandan kaçak su kullanımıyla mücadele ederken, bir yandan da yeni abone kayıtlarını gerçekleştiriyor.

VASKİ'nin 2017 Kasım ayı verilerine göre, toplamda 13 bin yeni abone daha kayıt altına alındı. Mevcut abone sayısı 2016 yılında 161 bin 970 iken, 2017 yılının ilk 11 ayında 175 bin 546'ya ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Kurumumuz hizmet kurumudur, halkımıza en iyi, sağlıklı ve temiz suyu ulaştırmanın çabası içindeyiz. Bunun VASKİ'ye ciddi maliyetleri var. Bu maliyetleri en aza indirmek için de yeni abonelerin kaydedilmesi ve gelirin artırılması gerekir. Hizmet alımının bir bedeli olmalıdır, bunun için çaba gösteriyoruz. Zamanında ödenen su ücretleri yeni hizmet demektir. Genel kurulda aldığımız karar ile de 2018 yılı için suya yeni bir zam yapmama kararı aldık. Vatandaşa en iyi hizmeti götürmenin gayreti içindeyiz. Yeni abonelerle kurumumuz daha güçlü hale gelecektir." dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.