VASKİ sondajları kapatacak

VASKİ sondajları kapatacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), alınan yeni tasarruf tedbirleri kapsamında enerji giderlerinin önüne geçmek için radikal tedbirler alıyor.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), alınan yeni tasarruf tedbirleri kapsamında büyük bir enerji sarfiyatına neden olan sondajların kapatılmasını gündemine aldı.

Van’ın merkez ilçelerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılan çalışmalar devam ederken, yapımları devam eden içme suyu projelerinin faaliyete geçmesi ile şehrin tüm sondajlarının kaldırılması planlanıyor.

Şehir merkezinde ki sondajların kademeli olarak kapatılmasından sonra, ilçelerde de kaynak suyu ile içme suyu temini için çalışmalar hızlandırılacak.

Şu anda en fazla sondajın bulunduğu ilçe olan Muradiye'de üç doğal kaynak suyunun içme suyu hattına verilmesi için Nisan ayından itibaren fizibilite çalışması başlatılacağı bildirildi.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Ana su isale hattından gelen doğal kaynak suyumuz tüm yerleşim yerlerine yeterli olduğu halde daha önceki yönetimler tarafından sondajlar açılması büyük sorun teşkil ediyor." diyerek, bundan sonra şehir merkezinde bulunan mahalleler için sondaj devrini kısa ve uzun vadede kapatacaklarını söyledi.

Teketaş, “Bu bizim için büyük bir israf, bunun önün geçmek ve enerji giderlerimizde tasarrufa sağlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

VASKİ'nin aylık enerji giderinin ortalama 2,5 milyon TL olduğuna dikkat çeken Tekataş, bunun tahammül edilecek bir yanı yok. Hem su depolarında kullanılan motopompların enerji gideri var, hem de sondajların gideri var. Bunun önlenmesi için artık şehir merkezinde sondajların açılmasını istemiyoruz. Sondajla su verilen sokaklara kendi su depomuzdan ve isale hattımızdan daha sağlıklı bir su vererek, sorunu çözmüş olacağız" dedi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.