VASKİ ve MASKİ’den önemli işbirliği

VASKİ ve MASKİ’den önemli işbirliği

​Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Yalçın, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ve ilgili daire başkanları katıldı.

Toplantıda iki ilin su ve kanalizasyon konuları ele alınırken MASKİ’nin uygulamakta olduğu merkezi takip sisteminin VASKİ’ye uygulanabilirliği tartışıldı. Sisteme geçildiği taktirde çalışma alanları, abone memnuniyeti ve skala sistemiyle depolardaki su oranının bilgisayar ortamında takibi yapılabilecek.

MASKİ’nin kullanmakta olduğu sistemi sinevizyon ortamında uygulamalı olarak gösteren MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, programın artı ve eksilerini katılımcılara anlattı.

Uygulanan sistemin geçmiş tecrübelerden yararlanılarak tasarlandığını belirten Özdemir, VASKİ’nin sisteme geçmesinin yararlı olacağını söyledi.

MASKİ’nin kullanmakta olduğu sistemin çok avantajlı bir uygulama olduğunu belirten VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş “Bu toplantı iki kurum içinde çok yararlı oldu. Ortak birçok noktamız olduğu gibi bir birimizden de bilgi anlamında yararlandık. MASKİ’nin şu anda kullandığı dijital sistem ile aynı anda birçok uygulamaya erişebiliyorsunuz. Bu sistem VASKİ içinde uygulanırsa yararlı olacağını düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda MASKİ’nin destekleriyle bu uygulamaya geçeceğiz. Bu sistemle hem biz hem de vatandaşımız avantajlı olacak” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler