Vatandaşlar anneleri ölen yavru kedilere duyarsız kalmadı

Vatandaşlar anneleri ölen yavru kedilere duyarsız kalmadı

Van'da anneleri ölen ve yeme-içmeden kesilen yavru kediler, bir vatandaşın bildirmesi üzerine YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürüldü.

Van'da anneleri ölen ve yeme-içmeden kesilen yavru kediler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Ambulansı ile bulundukları yerden alınarak bakımları yapılmak üzere YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürüldü.

Van'ın Tuşba İlçesi Alaköy Mahallesi'nde bulunan ve anneleri ölen yavru kedilerin hiçbir şey yiyip içmemesi üzerine harekete geçen Davut Binici adındaki vatandaş, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder'i arayarak kedilerin ölmemesi için yardım istedi.

Bunun üzerine Dekan Prof. Dr. Soygüder'in talimatıyla yavru kedilerin bulunduğu mahalleye Hayvan Ambulansı gönderildi. Mahalleden yavru kedileri alan ambulans, onları Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne götürdü.

Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya tarafından muayene edilen kedilere barınma imkanı sağlanırken yavruları emzirecek bir kedi de bulundu. Prof. Dr. Kaya kedilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek zamanı geldiğinde tekrar doğdukları yere geri götürüleceğini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler