Bitlis Tatvan'da vatandaştan örnek "Bir Yetim de Sen Giydir" kampanyası

Bitlis Tatvan'da vatandaştan örnek "Bir Yetim de Sen Giydir" kampanyası

Geçtiğimiz bayram 60 yetimin giydirilmesine vesile olan Bitlisli bir vatandaş Kurban Bayramı'nda da "Bir Yetim de Sen Giydir" kampanyasını başlattı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde telefon tamircisi Sedat Ayaz, çevresindeki arkadaşlarıyla birlikte "Bir Yetimde Sen Giydir" kampanyasını başlattı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda başlattığı kampanyayla 60 yetimi giydirirken Ayaz, bu bayramda daha çok yetimi giydirmek için kampanyaya destek verilmesini istedi.

"Gelin bu bayramı da yetim çocuklarımız ile birlikte geçirelim" çağrısında bulunan Ayaz, "Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda birkaç arkadaş birleşerek, 20 çocuğu giydirmeyi düşündük. Bu fikrimize çevremizden olumlu tepki alıp, destek bulunca 60 çocuğumuzu giydirdik. Giydirdiğimiz çocukların yüzündeki o mutluluğu görünce, bu bayramda da hayırseverlerin yardımıyla daha fazla çocuğa ulaşmak için çalışmalara başladık." dedi.

"Biz bunu bir dernek ve vakıf adı altında yapmıyoruz." diyen Ayaz, şunları söyledi: "Çünkü bazı vatandaşlar dernek ve vakıf işin içinde olunca uzak duruyor. Sosyal medyadan bazı futbolcu kardeşlerimiz ve tribün liderlerimiz destekte bulundu. Bir çocuğun giyim masrafı 100 TL’dir. İsteyen maddi destek verir, isteyende kendisi elbise ve ayakkabısını alıp, yetim çocukların yüzünü güldürebilir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler