Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus Ankara'da

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus Ankara'da

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye geldi. Papa Anıtkabir ziyaretinden sonra Cumhuraşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlandı

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye'ye geldi.

Papa Franciscus ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia’nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu.

Papa, Ankara'da ilk olarak Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Daha sonra da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından devlet başkanı sıfatıyla resmi törenle karşılandı.

Törenin ardından Papa ile Erdoğan başbaşa görüşmeye başladı.

ZİYARET PROGRAMI

Erdoğan ile görüşmesinin ardından Papa, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile özel oturumda bir araya gelecek. Papa, daha sonra da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşecek.

Geceyi Ankara’daki Vatikan Büyükelçiliği rezidansında geçirecek Papa, seyahatinin ikinci gününde İstanbul’a gidecek. Burada öğle Ayasofya ve Sultanahmet Camisi’ne gidecek olan Katolik aleminin ruhani lideri, öğleden sonra St. Espirit Kathedrali’ne giderek ayin yönetecek. Daha sonra St. George Kilisesi'ne giderek burada Fener Rum Patriği Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak olan Papa Franciscus, Türkiye gezisinin üçüncü ve son günü olan 30 Kasım’da Patrik Bartholomeos ile Ortodoks Kilisesi’ni kurduğuna inanılan Hazreti İsa’nın 12 havarisinden biri olan Aziz Andreas’ı anma yortusuna katılacak. Aziz Andreas için yapılacak ayinin ardından Papa ile Patrik burada ortak deklarasyona imza koyacak.

Papa Franciscus, pazar günü öğleden sonra İstanbul’dan özel uçakla Roma’ya hareket edecek.

PAPA FRANCISCUS KİMDİR?

Asıl adı Jorge Bergoglio olan, Papa Franciscus, 1936'da Arjantin'de dünyaya geldi. Tahsilini kimya üzerine yapan 1958'de Cizvitler'e katılan Franciscus, 1970'te Katolik İlahiyatı üzerine eğitimini tamamladı ve 1979'a kadar doçent olarak çalıştı.

1986 yılına kadar San Miguel Yüksekokulu'na rektörlük yapan Franciscus, 2001'de kardinal olarak seçildi. Kendisinden önceki Papa olan Benedictus'un tartışmalar yaratan istifasının ardından 2013 Konklavı'nda Aziz Petrus'un 265. halefi olarak Papalık görevine getirildi. Franciscus iki seneye yaklaşan görev süresince özellikle son bir yıl içerisinde tartışmalar yaratan söylemlerde bulundu. Almanca ve Portekizce dahil sekiz dil biliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler