VEDAŞ ile VEPSAŞ muhtarlarla bir araya geldi

VEDAŞ ile VEPSAŞ muhtarlarla bir araya geldi

VEDAŞ ile VEPSAŞ Bölge Müdürleri, Bitlis'in Güroymak ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, halkın elektrik ile ilgili sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Güroymak Yatılı Bölge Okulu (YİBO) Konferans Salonu’nda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ile Vangölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (VEPSAŞ) Bölge Müdürleri, halkın elektrik ile ilgili sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Halkın temsilcileri olduklarını belirten muhtarlar, ilçe ve bağlı köylerde elektrik ile ilgili vatandaşların yaşadıkları sorunları yetkililere aktardılar.

İlçe ve bağlı köylerde yaşayan vatandaşların elektrik borçlarının kabardığını ve bunu ödeme imkânlarının kalmadığından dolayı icralık olduklarını belirten muhtarlar, faturalara yansıyan rakamdaki elektriği kullanmadıklarını belirttiler. Vatandaşlara yüksek miktarda faturaların yazıldığı belirten muhtarlar, yanlarında getirdikleri elektrik faturalarını yetkili müdürlere gösterdiler.

Konu hakkında muhtarları bilgilendiren bölge müdürleri, adil bir şekilde herkesin kullandığının karşılığını ödeyeceklerini dile getirerek, kendilerinden kaynaklanacak her türlü eksikleri gidereceklerini ifade ettiler. İstemeleri halinde trafolarda bulunan sayaçların da kullanılan miktarın kendilerine gösterileceğini vurgulayan bölge müdürleri, vatandaşın mağdur olmaması ve kaliteli bir enerji hizmetinin görülmesi için gayret içerisinde olacaklarını kaydettiler.

Toplantıdan sonra basına açıklamada bulunan VEDAŞ Bölge Müdürü Emrullah Okutucu, Güroymak’ta vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlemek için mahalle ve köy muhtarıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Bilindiği gibi buralarda son dönemlerde ciddi yatırımlarımız oldu. Vatandaşlarımızın enerji alma kalitesini yükseltmek adına bu çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler vardı. Bu şikâyetleri dinledik. Bu şikâyetleri çözme noktasında arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Vatandaşların problemini giderme noktasında neler yapabiliriz bunu masaya yatıracağız.” dedi.

Okutucu, sözlerine şöyle devam etti: “Genelde Güroymak ilçe ve köylerde bulunan vatandaşlarımızın dile getirdiği sorunlar faturaların yüksek gelmesidir. Bununla beraber faturaların zamanda dağıtılamaması, aydınlatma ile ilgili problemleri dile getirdiler. Küçük çaplıda olsa yeni ek tesis yatırımların yapılmasını istediler. Notlarımızı aldık. İnşallah Güroymak ilçemizin enerji kalitesinin artırılması noktasında Vangölü Edaş olarak da üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Geçen yıl Güroymak ve 24 köyünde yaklaşık 5 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu yılda 5 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar kapsamında hem tüketici memnuniyetini artırmak, hem enerji kalitesini artırmak, hem de enerjinin sürekliliğini sağlamak şeklinde gayelerimiz var. Bu yıl inşallah Güroymaklı vatandaşlarımızın sıkıntılarını en aza indirmiş olacağız.”

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.