VEDAŞ’tan DİHA’ya yalanlama

VEDAŞ’tan DİHA’ya yalanlama

VEDAŞ, bir haber ajansı tarafından servis edilen VEDAŞ personelinin köyü muhtarına silah çektiği haberini tekzip etti.

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(VEDAŞ)Dicle Haber Ajansı  (DİHA) tarafından servis edilen ‘VEDAŞ Saray İşletme Şefinin Kurucan Köyü Muhtarına silah çektiği’ iddiasının yer aldığı haberi yalanladı.

Söz konusu haberle ilgili Vedaş tarafından yapılan açıklamada,
“Bölgemizde yaşanan ve etkisini yüksek kesimlerde daha çok hissettiren fırtınalı olumsuz hava şartları nedeniyle, Saray ilçemize bağlı bazı merkezlere bir süreliğine enerji verilememiştir. Olumsuz hava şartlarına rağmen Van’dan takviye ettiğimiz ekiplerimizle birlikte arızayı onarmak için çalışmalarımız sürmüştür. Arızayı onarırken Orta Gerilim (OG) hatlarımıza öncelik verilmiş, ardından alçak gerilim (AG) hatları onarılmaya başlanmıştır."  Denildi.
 

 “Muhtar enerjilendirme çalışmasında köylerine öncelik verilmesi için ısrar etmiştir”
Açıklamanın devamında, "Bu çalışmalar sürerken Kurucan Köyü Muhtarı İşletme Şefimizi arayarak köylerine öncelik verilmesinde ısrar etmiş, ilçe şefimiz de onarım programı dâhilinde öncelikle OG hatlarına enerji verilebilmesi gerektiğini, daha sonra köy içi trafo postasına ve AG şebekelerinin enerjilendirme çalışmalarının yapılabileceğini ifade etmiştir. " ifadelerine yer verdi.
 

“Köylerine öncelik verilmeyen muhtar işletme binamızı bastı”
Açıklamanın devamında köy muhtarının işletme binasının bastığı ileri sürülerek, "Köylerine öncelik verilmediği gerekçesiyle beraberinde kalabalık bir grupla İşletme binamızı basan muhtar; haberde yer aldığının aksine kendisi arbede yaratmış, beraberindeki kalabalıkla binamıza zarar vermiş, çalışanlarımıza, ailelerine hakaret ve küfürler etmiştir." İfadeleri kullanıldı.
 

“Silah çekme gibi bir durum kesinlikle yaşanmamıştır
Açıklamada söz konusu haberde geçen ifadelerin gerçeği yansıtmadığı iddia edilerek,  "Haber içeriğinde yer alan silah çekme gibi bir durum kesinlikle yaşanmamıştır. DİHA’nın servis ettiği haber içeriğinin aksine; personelimiz darp edilmiş ve yaşanan arbede de yaralananlar olmuştur.  Şirketimiz, yaşanan bu saldırının hemen ardından öncelikli olarak saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştur” ifadeleri kaydedildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.