Vefa-Der’den 'Gençlik ve maneviyat' programı

Vefa-Der’den 'Gençlik ve maneviyat' programı

Bismil’de hayırlı hizmetlerini sürdüren Vefa Der’den gençlere yönelik ‘Gençlik ve maneviyat’ konulu program düzenlendi.

Bismil ilçesinde kültürel ve yardım  gibi hayırlı hizmetlerde  bulunan Vefa Eğitim Kültür ve Toplumsal Dayanışma Derneği olan (Vefa-Der),  dernek binasında gençlere yönelik bir program düzenledi. Dernek binasında düzenlenen programa gençlerin yoğun katılımı  gözden kaçmadı.

Program öncesi dernek yetkilileri tarafından, gelen gençlere tatlı ve meşrubat ikram edildi.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Özkan Yaman gençliğin önemine değinerek, Müsülüman gençlerin yapması gereken konular hakkında bilgi verdi.  

Yaman konuşmasında, “Hayatımızı etkileyen bazı manevi şifreler vardır. Örneğin selam verirken orijinal haliyle verin, en güzel şekilde verin veyahut bir işe başlarken veya yaparken, ‘inşallah’ deyin ya da şaşırdığınız bir durumla karşılaştığınız zaman ’süphanallah’ deyin. Bunlar maneviyatı etkileyen tılsımlardır. Böylesi manevi ortamları çok iyi değerlendirmek lazım. Manevi hastalıklarımızın tedavisini İslami sohbetlere giderek aramalıyız. Hayata iman ve Kur’an ile bağlanmalıyız. İslami davet noktasında hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız, sonra takdiri Allaha bırakmalıyız.  Herkes kendi alanında davet çalışmalarını yapmalıdır .Esnafı, öğretmeni, memuru, öğrencisi hasılı herkes,  kendi alanında İslam’a davet noktasında çalışmalıdır.” şeklinde konuştu.

Program ile ilgili bilgi veren derneğin Başkan Yardımcısı Serdar Özer “ Bizler Vefa Der olarak her hafta eğitimci ve Seydalarımızın katılımıyla düzenli olarak gençlere yönelik seminerler düzenliyoruz. Amacımız İslami bir nesil yetiştirmek. Şuna inanıyoruz ki İslam binasının temel yapı taşlarını gençler oluşturur. Bundan dolayı gençlerin manevi eğitimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Gençleri yozlaştıran, İslami değerlerden uzaklaştıran ortamlardan kurtarıp, camilere İslami sohbetlerin yapıldığı derneklere,  medreselere yönlendirerek İslami neslin yetişmesinde birer vesile olmak için çalışıyoruz” dedi.  (Hasan Gündüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.