Veliler, Çınar'daki Siyer Sınavını değerlendirdi

Veliler, Çınar'daki Siyer Sınavını değerlendirdi

Türkiye geneli gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Çınar’da da büyük bir coşkuyla gerçekleşirken, veliler bu tür etkinliklerin devamlı yapılmasını istediler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl gerçekleştirilen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, 110 merkezde ile beraber Çınar’da yoğun katılım ve coşku ile yapıldı.

İlçe merkezi ve mahallelerinde (köylerinde) 12 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık bin 600 kişi katılım gösterirken, veliler bu tür etkinliklerin devamlı yapılmasını istediler.

Sınava giren herkesin kazandığının altını çizen İbrahim Eren, “Sınava Çınar’a yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Köksalan (Tobıni) mahallesinden geldik. Sınava kızım ve 2 yeğenim ile beraber 20 kilometre mesafeden geliyoruz. Sınavı organize edenlerden öncelikle Allah razı olsun. Gerçekten büyük bir hizmete imza attılar. Bu sınava çocuklarımızın girmesinin tek amacı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV)örnek hayatını öğrenmeleri ve ilerideki yaşlarında hayatlarında tatbik etmeleridir. Sınavı kazanıp kazanmamaları o kadar önemli değildi. Bence sınava giren herkes kazanmıştır. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek kazançların, mükâfatların en büyüğüdür. Bu tür organizasyonların her yıl yapılmasını istiyoruz. Katılımın daha fazla olması için çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum.“ ifadelerini kullandı.

Çınar’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bağacık (Bağcağé) mahallesinden geldiklerini belirten Şeyhmus Güneş “Çınar’a bağlı Bağacık Mahallesinden sınava kızım ve oğlum katılmaya getirdim. Böyle bir organizasyonun yapılması çok güzel. Bu sınavın yılda bir değil de 6 ayda bir yapılması daha güzel olur. Sınava katılan bütün öğrencilere başarılar diliyorum, hepsi zaten sınava girerek kazanmış sayılırlar. Çocuklar kitabı ellerine aldıkları ilk günden bu yana çok heyecanlı idiler, kitabı hiç ellerinden düşürmediler.“ dedi.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.