Veliler ikili eğitim için imza kampanyası başlattı

Veliler ikili eğitim için imza kampanyası başlattı

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, çocuklarının tek öğün okula gitmesini istemeyen veliler, ikili eğitim için imza kampanyası başlattı.

Viranşehir'in Kale Mahallesi'nde bulunan Sakarya İlköğretim Okulunun tam gün eğitimine geçtiği için çocuklarının gün boyu okulda zorlandıklarını söyleyen veliler, öğrencilerinin ikili eğitim sistemiyle okula gitmelerini istediklerini bu nedenle okul bahçesinde imza kampanyası başlattıklarını söylediler.

Çocuklarının okulda bir öğün eğitim olması için imza kampanyası başlattıklarını söyleyen velilerden Mehmet Ali Akgül, okul süresinin tek öğüne indirilmesini istediklerini belirtti.

Akgül, okulun çarşı merkezinde olduğunu ve bu nedenle araç trafiğinin yoğun olduğu için çocuklarıyla beraber gelmek zorunda olduklarını ifade etti.  

Akgül şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz günde iki öğün olarak buraya geliyorlar. Okulumuz, çarşıda merkezinde olması ve trafiğin yoğun olması nedeniyle öğrencilerimizle birlikte gidip-geliyoruz. Gün boyu okul yolunda olmamız gerekiyor ve bu bizim için büyük sorun teşkil ediyor. Biz okul süresini tek bir öğüne indirmesini istiyoruz. Bununla ilgili emsal illerimiz var. Valilik izniyle tek öğüne indirilebiliyor. Sabah saat 08.00 ile 13.00'de bitirebiliyorlar. Bizler bunu istiyoruz. Bununla ilgili veliler olarak imza kampanyası başlattık. Velilerimizden büyük teveccüh gürdük. Bununla ilgili yüzlerce imza topladık ve hala toplamaya devam ediyoruz. İnşallah bizler asıl amacımıza ulaşacağız."

Günde 3 defa okul yolunda gidip-geldiğini söyleyen bir başka veli ise şu ifadeleri kullandı: "Bizler günde 6 defa okul yolunda gidip-geliyoruz. Sabah getirip götürüyoruz. Ardından öğlende götürüp getiriyoruz, akşamda aynı şekilde gidip getiriyoruz. Anlayacağınız sabahtan akşama kadar okul yolunda gidip geliyoruz. Herkesin işi var, ben gidip gelebiliyorum ama işi olan gidip gelemez. Çarşı merkezi olduğundan dolayı araçtan geçilemiyor. Öğrencilerimizi biz getirip-götürmek zorundayız. Dün sabah bir çocuğa araç çarptı. Okuldaki derslerin sabah saat 08.00'de başlayıp 13.00’de bitirilmesini istiyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.