"Veliler öğretmenlerle sıkı bir diyalog içinde olmalı"

"Veliler öğretmenlerle sıkı bir diyalog içinde olmalı"

Mardin'in Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü, yeni eğitim ve öğretim yılında velilerin öğretmenlerle sıkı diyalog içinde olmaları gerektiğini belirtti.

Mardin'in Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı noktasında ilçenin durumu ve yeni müfredatla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilerin sağlıklı bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmeleri için ciddi manada hazırlık yaptıklarını anlatan Az, gelinen nokta itibariyle eğitime hazır olduklarını söyledi.

Az, "Yaklaşık 70 bin civarı öğrenciyle başlayacağız inşallah. Şu an kayda geçen 63 bin öğrencimiz var ama henüz kayıt işlemleri tamamlanamayan 5-6 bin civarında öğrencimiz var. Bunlarla ilgili çalışmalar da devam edecek. Kayıtlar alındıktan sonra 70 bine yakın öğrenciyle hayırlısıyla pazartesi günü ders başı yapmış olacağız." dedi.

"330 öğretmen görevlendirmesi yaptık"

Öğretmen açıklarının olduğunu dile getiren Az, şunları söyledi: "Özellikle il içi, il dışı atamalar neticesinde bazı boşluklarımız oluştu. Yerinde ve zamanında yaptığımız çalışmalar, planlamalar sonucunda bugün itibariyle ücretli öğretmenlerimizin büyük bir kısmını görevlendirmiş olduk. İnşallah pazartesi günü itibariyle bu öğretmenlerimiz okullarında olacak ve öğrencilerimizle derse başlamış olacaklar. Bugün itibariyle 330 öğretmen görevlendirmesi yaptık ama süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda gerekli görevlendirilmeler yapılacaktır. Hayırlısıyla ücretli öğretmenlerimizle birlikte inşallah 2 bin 400 öğretmenimiz görev başında olacak. 195 okulumuz var, bina ve müdürlük düzeyinde 63 tane okulumuz, merkezde diğer kalanlar köylerdeki okullarımız… 13 tane de özel okulumuz var. Bu sene faaliyete giren bir anadolu imam hatip lisemiz, bir de 2 özel okulumuz var. Bunlarla biraz daha rahatlamış olduk. İnşallah önümüzdeki süreçlerde okul planlamalarımız devam ediyor. Programa alınan okullarımız var, onların ihale aşamasında olanları var, planlamaya alınma aşamasında olan okullarımız var. İnşallah zaman geçtikçe önümüzdeki süreçte çok daha rahat bir şekilde süreci takip edeceğiz."

"Öğrencilerimiz hem geleceğimiz hem de umudumuzdur"

Öğrencilere yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Az, "Öğrencilerimiz bizim her şeyimizdir. Geleceğimiz, umudumuz… Üzerlerindeki sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak başta kendisine, ailesine, vatanına ve milletine faydalı bireyler olabilmeleri açısından çok çalışmaları gerekiyor. İnanıyoruz ki gençlerimiz bu potansiyele sahip, bunu yapabilecek düzeyde. Umutlarını koruyarak, üzerine düşen sorumluluğu yaparak çalışırlarsa inanıyoruz ki geleceğimiz daha parlak, seviyeli ve düzenli olacak." ifadelerini kullandı.

"Veliler öğretmenlerle sıkı bir diyalog içinde olmalı"

Velilerin sadece çocuklarını okula göndermekle yetinmemelerini isteyen Az, öğretmenleriyle birlikte öğrencileri takip etmeleri gerektiğine değinerek, şunları söyledi: "Ebeveynler olarak geleceğimizi inşa noktasında bu çocuklarımıza destek olmalı, yol göstermeli ve ellerinden tutmak gerekiyor. Sadece okula göndermekle bu iş bitmiyor. Tabi bizim üzerimize düşen görevlerimiz var ama velilerimizin de üzerine düşen görevler var. Malum sosyal çevre, sosyal medya ve benzeri durumlardaki sıkıntılar, riskler, tehlikeler de göz önünde bulundurularak mutlaka okullarımızla, öğretmenlerimizle sıkı bir iş içerisinde olmalı ve çocuklarını takip etmeleri gerekiyor. Bu konuda ebeveynlerimizin de sorumluluğu var. Çocuklarını öğretmenleriyle beraber takip etmeleri gerekir. Bunu yaparlarsa inanıyorum ki çocuklarımız çok daha iyi bir geleceğe sahip olacaktır."

Yapılan müfredat değişikliğinin yerli olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Az, öğrencilerin kendi değerlerini öğrenerek gelişeceklerini söyledi.

"Kuru kalabalık bilgiler çıkarılarak müfredat sadeleştirilmiş oldu"

Bu yılki en önemli çalışmalardan birinin de müfredat değişikliği olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığının 4 yıldır bu çalışmanın içerisine girdiğini belirten Az, "Ülkemizde sık sık müfredat, ders ve program değişikliği oluyor ama bu yapılan son müfredat değişikliği bence en önemli boyutu. Sahaya inerek, bileşenlerle birebir görüşerek, görüşler ve dönütler alınarak hazırlandı. Bu çok önemlidir. Bir de içerik olarak baktığımızda bu müfredat değişikliğinin temelde iki olumlu yanı var. Birincisi, müfredat sosyal hayata ve güncel hayata uyumlu hale gelmiş oldu. Daha önceki müfredatların önemli bir kısmında kopukluk vardı. Kullanılmayan bilgiler, kuru kalabalık bilgiler, addedilebilecek bilgiler vardı. Onlar çıkarılarak müfredat sadeleştirilmiş oldu. İkincisi de hayata uyarlandı. Çocuklarımız bu müfredat sayesinde güncel hayatta ciddi anlamda öğrendiklerinin karşılığını bulmuş olacak ve bu da onların daha ciddi anlamda öğrenmelerini sağlamış olacak. İkinci önemli husus da yerli ve milli bir müfredat olması. İçerik itibariyle bütün dersler düzeyindeki 51 ders müfredatı güncellendi ve dolayısıyla bu gençlerimiz bundan sonra artık milli ve manevi değerlerini öğrenerek, bunun farkında, bilincinde olarak ve hayatında uygulama şansı bularak öğrenmiş olacaklar. Bu oldukça önemli bir gelişmedir. Çünkü daha önce sürekli dış kaynaklı değerler ön plana çıkarılıyordu. Şu an yerli ve milli olması son derece önemli bir husustur. Bununla inşallah gençlerimiz, çocuklarımız hem kendi değerlerini hem bütün insanlığın değerlerini bir anlamda öğrenerek gelişmiş olacaklar. İnşallah geleceğe çok daha ciddi anlamda uyumlu bir şekilde hazırlanmış olacaklar." şeklinde konuştu.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Az, "Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı, başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum. İnşallah geçen sene olduğu gibi bu sene de çok daha sağlıklı, başarılı, iyi bir yıl geçireceğimize inanıyorum. Herkese başarılar diliyorum." dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.