Veliler okul müdürünü darp etti

Veliler okul müdürünü darp etti

Batman’da bir okul müdürünün, veliler tarafından saldırıya uğradığı belirtildi. Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı ise yaşanan saldırıya tepki gösterdi.

Batman’ın Beşiri İlçesi Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin’in veliler tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin, dün okula gelen bir grup veli tarafından bilinmeyen bir nedenden dolayı saldırıya uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Şahin, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, yaşanan saldırıya tepki göstererek eğitimciye şiddetin son bulması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, şiddet uygulayanlara yasal düzenlemelerin yapılması, cezaların caydırıcı olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Pazartesi günü Beşiri ilçemiz Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin, okul bahçesinde kalabalık bir grubum saldırısına uğramıştır. İlme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Yürüttükleri onurlu mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; saldırı, darp gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı günleri yaşıyoruz." denildi.

"Eğitim çalışanları şiddet olaylarına maruz kalmaktadır"

Öğretmene saygı sorununun en temel meselelerden biri haline geldiği vurgulanan açıklamada, "Öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir. Eğitim çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu hazin durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Maalesef artık eğitim çalışanları birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşı savunmasız kalmaktadır. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesi, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesi gerektirmektedir. Görevi başında veya görevinden dolayı şiddete uğrayan eğitim çalışanlarına karşı şiddet uygulayanlara gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir." ifadelerine yer verildi.

"Eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır"

Şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiği belirtilen açıklamada, "Şiddet gibi konularda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunların üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur. Buradan hareketle, eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır diyor; sorunun çözümü için herkesi, elini taşın altına koymaya çağırıyoruz ve herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşımızın yanında olacak ve arkadaşımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, eğitim çalışanlarına ve öğrencimize uygulanan şiddeti kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.