Velilerimizin imam hatiplere duyarlı davranmalarını istiyorum

Velilerimizin imam hatiplere duyarlı davranmalarını istiyorum

​2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için okul seçecek olan öğrenci ve velilere seslenen ÖNDER Adıyaman Şube Başkanı Ebubekir Turmaz, öğrenci velilerinin okul seçiminde imam hatip okullarını tercih etmelerini istedi.

Liselere geçiş sınavlarının ardından okul tercihleri yapacak olan öğrencilerin maddi ve manevi gelişimlerinin yanında milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştiren okul olan İmam Hatiplerin tercih edilmesi gerektiğini belirten ÖNDER Adıyaman Şube Başkanı Ebubekir Turmaz "Velilerimizin imam hatiplere duyarlı davranmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"İmam hatipler rol model okullardır"

İmam hatiplerin ülkedeki rol model okullardan olduğunu belirten Turmaz, "Yoğun bir yılın sonunda velilerimiz, öğrencilerimiz bir yaz tatiline girdiler. Yaz tatili sonrasında yapılan liselere giriş sınavı ile beraber 4'üncü sınıfı bitiren öğrencilerimizi hangi okula başlayacakları telaşı sardı. Bununla beraber velilerimizde de çocuklarını hangi okullara gönderecekleri tatlı bir telaş başlamıştır. Bu noktada ÖNDER olarak bizler de velilerimize Türkiye'mizde rol model olan imam hatip okullarının güzel bir alternatif olduğunu tekrardan hatırlatmak istiyoruz. 4'üncü sınıfı bitiren öğrencilerimizin velileri bu noktada ilimizdeki imam hatip ortaokullarına gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebilirler." dedi.

"Okullarımızda müfredat programları normal ortaokullarımızdan çok farklı değildir." Şeklinde konuşan Turmaz "Çok sınırlı farklılıklar var. Okullarımız Milli Eğitim Bakanlığının temel amaçları doğrultusunda eğitimini yapmaktadır. Bu eğitimle beraber çocuklarımıza değerler eğitimi kapsamında dinimizin temel nasları olan Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili konuları da öğrencilerimizle paylaşmaktadır. Öğrencilerimiz temel değerleriyle daha sağlıklı şekilde buluşmaktadır. Özellikle ergenlik sürecini geçirmekte olan çocukların yaşadığı sıkıntılar ailenin bu noktadaki rehberlik noktasında ufak tefek problemlerini okullarımızda ciddiyet ve güzellikle sahip çıkmaktadır. Çocuklarımıza ergenlik süreçlerinde bir sosyal ortam oluşturmaktadır. Bu çocuklar değerlerimiz de buluşmak da ve akademik çalışmalarını birlikte yürüterek İnşallah hem çocuklarımızın geleceği güvenli hazırlanmaları hem ailelerimizin gönül rahatlığıyla çocuklarının eğitimlerini sürdüreceklerini okul ortamlarımız mevcut. Birçok alternatifimiz var bu noktada." ifadelerini kullandı.

"Her mahallede okullarımız var"

İmam hatip okullarının geniş bir alana yayıldığını ve ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmadığını belirten Turmaz daha sonra şöyle devam etti "Özellikle çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği her mahallede ortaokullarımız bulunmaktadır. Velilerimiz çocuklarını rahatlıkla buralara yönlendirebileceğini hatırlatmada bulunmak istiyoruz. 4 yıllık bir ortaokul eğitiminden sonra öğrencilerimiz liselere giriş sınavını geride bıraktılar. Bu sınava giren öğrencilerimiz tüm okullarımızı tercih edebilecekleri gibi aynı şekilde İmam Hatip proje okullarında görev rahatlığı ile tercih edebilirler." dedi.

"Yüzde onluk dilim kapsamına giren proje okullarımız çok güzel ve akademik eğitim vermektedir." İfadelerini kullanan Turmaz "Akademik eğitimlerinin yanı sıra diğer değerler eğitimi kapsamında dini eğitimlerinde vermektedir. Bu okullarımızdaki başarılarımızı tüm kamuoyu da bilinmektedir. Okullardaki sosyal, kültürel, bilimsel çalışmalar proje çalışmaları gayet göz doldurur niteliktedir. Buralara çocuklarını gönderen velilerimiz memnuniyetlerini her türlü ortamda da ifade etmektedirler. Aynı şekilde imam hatipler sadece Adıyaman da değil Türkiye genelinde de öğrencilerimize birçok alanda alternatifler oluşturabilmektedirler." şeklinde konuştu.

Fen ve sosyal alanda gerekli tüm çalışmaların imam hatip okullarında olduğunu belirten Turmaz "Fen lisesi programı uygulayan okullarımızdan, sosyal bilimler programı uygulayan okullarımızdan, spor içerikli, musiki içerikli eğitim programı uygulayan liselerimiz bulunmaktadır. Türkiye'nin birçok alanında yeni uluslararası alanda imam hatip olan okullarımız var. Hem ortaokullarda hem liselerde hafızlık eğitimi yapan okullarımız var. Bütün bu okullarımızın kendi öğrencilerinin başarıları akademik durumları, karakter özellikleri, kişilik özellikleri göz önünde bulundurarak öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla eğitimlerini sürdürebilecekleri ortamlara sahip olan okullarımıza bütün velilerimizin imam hatiplere duyarlı davranmaları ve öğrencilerini buraya yönlendirmeleri hususunda hatırlatmak istiyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler