Velioğlu İtalya'da anıldı

Velioğlu İtalya'da anıldı

Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu, İtalya'da erkeklere ve bayanlara yönelik düzenlenen 2 ayrı programla anıldı.

İTALYA - İstanbul Beykoz'da 17 0cak 2000 tarihinde polislerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Hizbullah Cemaati lideri Hüseyin Velioğlu, Mevlana Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Como kentinde erkeklere ve bayanlara yönelik düzenlenen 2 ayrı programla anıldı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Velioğlu'nun hayatını kısaca anlatan Mevlana Camii gönüllülerinden Ramazan Gözütok, Hüseyin Velioğlu'nun Üstada benzer bir hayat yaşadığını ve Risale-i Nura vakıf olduğunun altını çizerek ''Hüseyin'in mücadelesi Said'i Nursi'nin mücadelesi gibiydi. Said-i Nursi zamanın padişahlarına İslam'ı haykırdı. İslamsız bir hayatın hiç bir anlamı yoktur. Namaz kılmayanları bedbaht gördü ve hiç korkmadan onlara namaz kılmalarını nasihat etti. Nitekim Üstad'ın İslam'dan taviz vermediğini gören düşmanlar korkuya kapılarak Said-i Nursi'yi zindanlara sürgün ettiler'' dedi.

 

Bir diğer konuşmacı Hamit Gözüağ ise, ''Rehber Hüseyin Şex Said ve O'nun davasını, misyonunu takip eden bir kahramandı. İşte biz gençler de o kahraman Rehber Şehid Hüseyin Velioğlu'nun hayatını, kişiliğini ve cemaat içinde fenafil cemaat olduğunu iyice kavramamız gerekir. Biz gençler rehberimizin davasını yarı yolda bırakmamalıyız. Rehberimiz tıpkı Şex Said'in davasını sahipsiz bırakmadığı gibi, bizler de Rehberimizin biz gençlere emanet ettiği davasını omuzlarımıza yüklemeli ve sahipsiz bırakmamalıyız. Tıpkı bizler de o kahraman gibi ehli hizmet olup cemaat içinde fenafil cemaat olmalıyız'' diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

 

Program esansında Velioğlu'ndan ilk defa haberdar olan bazı gençler ise duygulu anlar yaşayarak, bizler inşallah bundan sonra onu hocalarımızdan daha iyi öğreneceğiz dediler.

 

Ocak ayında Velioğlu'nun ruhuna okunan hatimler yapılan duayla teslim edildi.

 

Program daha sonra camii gönüllülerinden Serkan Heybettin ve Hamit Gözüağ'ın verdiği yemek ikramıyla son buldu. (Yunus Can - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.