Venedik sular altında kaldı

Venedik sular altında kaldı

Kötü hava koşullarının etkisini gösterdiği İtalya'da, kanallarıyla ünlü Venedik kentinin de bulunduğu lagününün yüzde 70'inin sular altında kaldı, bazı bölgeler için de alarm seviyesi yükseltildi.

İtalya'da hafta sonunda etkisini arttıran yağışlı hava, ülkenin kuzey bölgelerinde yaşamı aksatır hale geldi.
Ülkenin kuzeydoğusundaki dünyaca ünlü Venedik kentinde, şehir merkezinin en alçak noktası olan San Marco Meydanı yine sular altında kaldı.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde, kent merkezindeki aşırı yağışın etkisiyle deniz suyu seviyesinin 149 santimetre ölçüldüğü bildirildi. Bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, yüzde 70'i sular altında kalan lagünde, 1872 yılından bu yana 6. kez bu denli bir sel yaşanıyor.

Venedik'in yanı sıra kuzeybatıdaki Toskana ve Liguria bölgeleri için de alarm durumu verildi. Toskana'nın kuzeybatısındaki Massa Carrara, 200 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Massa Carrara çevresinde dün gece boyunca heyelanların meydana geldiği kaydedildi.

2010 ve 2011 yıllarında sel faciası yaşayan Liguria bölgesinde,alarm derecesi yükseltilen yerlerin başında geliyor. Emilia-Romagna bölgesindeki nehirler için de uzmanlar, taşkın uyarısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.